Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2017-03-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
347 g
SAB
Do
ISBN
9789144113838
Rustad för risk : riskpsykologi för militärer och insatsorganisationer (häftad)

Rustad för risk : riskpsykologi för militärer och insatsorganisationer

Häftad Svenska, 2017-03-31
350
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det finns yrken där människor måste agera i extremt svåra miljöer, ibland med risk för eget liv. Det kan handla om att skydda samhället, rädda liv eller försvara viktiga värden. Vad kännetecknar individer som väljer sådana yrken? Hur påverkas de av den riskfyllda miljön och vad är viktigt för att de ska hantera farorna? Det handlar om personliga egenskaper, men också om förmågan att fatta beslut under osäkra förhållanden och att ha ett öppet och säkerhets medvetet klimat samt tillit till kollegor och ledare. Betydelsefullt är också ett balanserat ledarskap.

I denna antologi presenteras och diskuteras svårigheterna med att agera i en riskfylld verksamhet utifrån ett brett spektrum av teoretiska perspektiv. Genomgående teman i boken är vikten av att finna balansen mellan att våga och att tänka efter, att skapa god sammanhållning men bibehålla kritisk vaksamhet och att anpassa ledarskapet till situationens krav. Utifrån exempel från svensk och internationell forskning och praktik ger boken en inblick i vad det innebär att förbereda för och genomföra svåra insatser, att "rusta för risk".

Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma med inriktning mot militära professioner och insatsorganisationer såsom räddningstjänst och polis, men även till andra som möter riskfyllda miljöer i sitt arbete eller intresserar sig för människans förmåga att hantera det svåra och farliga i tillvaron.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rustad för risk : riskpsykologi för militärer och insatsorganisationer
  2. +
  3. Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilka effekter får det? Vad kan man göra åt det?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Destruktivt ledarskap : Hur uppkommer det? Vilk... av Maria Fors Brandebo, Sofia Nilsson, Gerry Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna