Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2017-03-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Eva Trägårdh
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
272 g
ISBN
9789144113883
Ledarskap i klassen (häftad)

Ledarskap i klassen

Häftad Svenska, 2017-03-21
263
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Färdigheter i ledarskap är den viktigaste förutsättningen för att lärare ska lyckas i sitt arbete. Undervisning och ledning är kärnan i läraryrket och målet är att skapa en god lärmiljö där eleverna kan utveckla sina kunskaper och sociala förmågor. Elever trivs och lär sig bäst i sociala sammanhang och de har stort behov av kontakt med varandra. Därför kan man förvänta sig liv och rörelse i skolan. Bråk, oro och konflikter kan uppstå när elever samspelar och får utveckla sig. Samtidigt finns det behov av arbetsro på lektionerna för att eleverna ska ha möjlighet att lyssna på läraren och på varandra, fördjupa sig i en text, lösa problem eller helt enkelt få arbeta i fred. 
Ledarskap i klassen ger en översikt över vad forsknings- och facklitteraturen har att säga om ledarskap i klassrummet. Principer för praktik beskrivs utifrån olika teoretiska perspektiv, tillsammans med den forskning och de erfarenheter de baseras på. Även om det råder en utbredd enighet om att vissa principer fungerar bättre än andra, är ledarskap också en fråga om vilka mål och värderingar lärare prioriterar. 
Lärare, studenter på lärarutbildningar och andra med intresse för skolans interna aktiviteter kommer att finna givande material för debatt, inspiration och eftertanke i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap i klassen
  2. +
  3. Formativ undervisning : utveckla klassrumspraktiker med lärandet i fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Formativ undervisning : utveckla klassrumsprakt... av Åsa Hirsh (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Terje Ogden

  • Adolescent Mental Health

    Terje Ogden, Kristine Amlund Hagen

    Adolescence is a period characterized by both increased susceptibility to risks and new-found strength to withstand them. Whilst most young people are well equipped to manage the changes associated with growing up, other maladjusted and marginaliz...