Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2017-03-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Eva Trägårdh
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
272 g
ISBN
9789144113883
Ledarskap i klassen (häftad)

Ledarskap i klassen

Häftad,  Svenska, 2017-03-21
300
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur styr läroplaner skolans verksamhet och undervisning? Vad lär sig egentligen barn och ungdomar i skolan? Vilken kunskap och kunskapssyn har präglat skolan, och varför ser undervisningen ut som den gör? Läroplanen är varje rektors och lärares viktigaste arbetsredskap. Den här boken tar upp vad varje professionellt verksam inom skolan behöver veta om sitt uppdrag och den läroplan som styr den pedagogiska verksamheten.

Svenska läroplaner sammanfattar läroplanerna för förskola, grundskola och gymnasium - från det att skola blev obligatoriskt i Sverige 1842 och fram till i dag med nya läroplansrevideringar. Genom bokens kapitel får vi följa de olika principer och idéer som styrt organiseringen och konstruktionen av läroplaner och skolans uppdrag och mål över tid. Centrala begrepp från läroplansforskning introduceras löpande genom boken som hjälp för att förstå och förklara underströmmarna i skolans utveckling. Boken avslutas med hur aktuella läroplaner och kursplaner är uppbyggda och hur de kan omsättas i praktiken. Sammantaget ger boken pedagogiskt professionella en kunskapsgrund att stå på för att utveckla sin läroplanskompetens.

Svenska läroplaner ger vägledning till studerande och verksamma inom de pedagogiska professionerna, rektorer och lärare inom förskola, grundskola och gymnasium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap i klassen
  2. +
  3. Det värderande ögat : observation, utvärdering och utveckling i undervisning och handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det värderande ögat : observation, utvärdering ... av Cato R P Bjørndal (häftad).

Köp båda 2 för 720 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Terje Ogden

  • Adolescent Mental Health

    Terje Ogden, Kristine Amlund Hagen

    Adolescence is a period characterized by both increased susceptibility to risks and new-found strength to withstand them. Whilst most young people are well equipped to manage the changes associated with growing up, other maladjusted and marginaliz...