Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Martin, Jens (form)
Dimensioner
238 x 162 x 17 mm
Vikt
617 g
SAB
Ea:d
ISBN
9789144113920
Pedagogik för förändring : röster som utmanat kunskap och samhälle (häftad)

Pedagogik för förändring : röster som utmanat kunskap och samhälle

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-05-04
346
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Historiskt har pedagogik betraktats som en viktig förutsättning för kunskap och samhälle. Pedagogiska modeller har ofta utvecklats i samband med samhällsförändringar, revolutioner och krig. Pedagogiska teoretiker har frågat sig på vilket sätt människan kan bli en självständig tänkare som inte låter sig ledas av andra.

I Pedagogik för förändring möter läsaren pedagoger och filosofer från antiken fram till i dag - kvinnor och män som alla varit radikala tänkare för sin tid och banat väg för dagens skola och utbildning. I sin kamp för att tänka kritiskt och annorlunda har de utmanat givna föreställningar om kunskap och samhälle.
Denna andra upplaga av boken har utökats med flera nya tänkare, vilket gör den ännu mera aktuell för vår tids pedagogiska debatt. Boken utmärks av att den vetenskapliga texten vävs samman med skönlitterära beskrivningar. Biografiska händelser blandas med pedagogisk praktik. Du utmanas som läsare att tänka nytt - att medverka till en pedagogik för förändring!

Pedagogik för förändring är lämplig som kurslitteratur inom lärarutbildning och högre utbildningar inom det humanistiska och samhällsvetenskapliga området. Boken är också lämplig som litteratur vid fortbildning av lärare, pedagoger och skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogik för förändring : röster som utmanat kunskap och samhälle
  2. +
  3. Skriva för att lära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva för att lära av Olga Dysthe, Frøydis Hertzberg, Torlaug Løkensgard Hoel (häftad).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pedagogik för förändring : röster som utm...