Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2016-11-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Do
ISBN
9789144114385
Lågaffektivt bemötande (häftad)

Lågaffektivt bemötande

(5 röster)
Häftad Svenska, 2016-11-29
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Lågaffektivt bemötande har visat sig vara framgångsrikt i hanterandet av konflikter och beteendeproblem. I denna bok presenteras lågaffektivt bemötande utifrån en mängd olika verksamheter och infallsvinklar.
Författarna visar hur det lågaffektiva bemötandet är användbart inom såväl förskola och skola som när man arbetar med traumatiserade barn och unga och inom psykiatrisk vård. Metodens teoretiska utgångspunkter, dess etik och humanistiska grundsyn presenteras. Vidare visas hur metoden kan användas föräldrastödjande och hur man konkret och systematiskt kan arbeta med lågaffektivt bemötande inom organisationsutveckling och i handledning. Den lagstiftning som gäller vid hotfulla och våldsamma situationer diskuteras också.
Den lågaffektiva metoden har utvecklats i Sverige av leg. psykolog Bo Hejlskov Elvén som även är en av författarna till boken. Han har tidigare skrivit flera böcker i ämnet, men detta är första gången det lågaffektiva bemötandet presenteras genom flera olika verksamhetsperspektiv i en antologi.
Lågaffektivt bemötande riktar sig främst till blivande och yrkesverksamma psykologer, pedagoger samt vård- och omsorgspersonal, men kan med fördel även läsas av den som vill öka sin kunskap om lågaffektivt bemötande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lågaffektivt bemötande
  2. +
  3. Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn... av Bo Hejlskov Elvén, Tina Wiman (inbunden).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »