Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 21 mm
Vikt
593 g
SAB
Oc:d
ISBN
9789144114392

Politiskt tänkande : en introduktion

Häftad,  Svenska, 2016-08-11
377
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok ger en engagerande introduktion till det politiska tänkandet, från Platons väktarstat till dagens postmoderna och feministiska debatt. Boken har en unik dubbelstruktur, som fokuserar på centrala politiska frågeställningar och begrepp samtidigt som läsaren introduceras till viktiga tänkare. Finns det en universell rättvisa? Ska en fri människa underkasta sig en stat, och vad innebär det att vara fri? Har människan en politisk natur, och formas den av samhället? De stora frågorna analyseras tillsammans med introduktioner till tänkare som arbetat med dem. Läsaren möter Hobbes och Marx liksom Susan Moller Okin och John Rawls. På detta sätt levandegörs tänkandets historia. Samtidigt visar författarna hur viktiga idéer är i politiken och hur det politiska tänkandet hjälper oss att ställa kritiska frågor om politik och samhällsutveckling i vår egen tid.
Denna andra upplaga har försetts med ett nyskrivet kapitel om internationellt politiskt tänkande och global rättvisa, vilket speglar den mest slående utvecklingen inom samtida politisk teori. Boken är lämplig för introduktionskurser i exempelvis statsvetenskap, sociologi och idé- och lärdomshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politiskt tänkande : en introduktion
  2. +
  3. Spion och förrädare : Kalla krigets största spionhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spion och förrädare : Kalla krigets största spi... av Ben Macintyre (pocket).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna