Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 201 x 13 mm
Vikt
652 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144114484
Byggnadsfysik : så fungerar hus (häftad)

Byggnadsfysik : så fungerar hus

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-08-22
402
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I dag finns fyra viktiga krav på byggnader: de ska erbjuda en hälsosam inomhusmiljö (där det inte luktar illa eller förekommer farliga ämnen i luften) med en god termisk komfort (att det inte drar eller är för varmt eller för kallt), låg energianvändning och god beständighet. För att konstruera sådana byggnader behöver vi kunskap i byggnadsfysik.
Den här boken vänder sig till blivande byggingenjörer och arkitekter, som behöver kunskap om hur byggnadsdelar och anslutningar bör utformas för att klara kraven på värmeisolering, fuktsäkerhet och lufttäthet, men också till villaägare som vill få en djupare förståelse för hur hus egentligen fungerar. Boken innehåller rikligt med illustrationer och exempel på bra och dåliga konstruktioner. Lättillgängliga och relativt enkla teorigenomgångar kompletteras med beräkningsmoduler och appendix med djupare och mer detaljerad information.
I boken finns kapitel om klimatbelastningar, nedbrytningsprocesser, värme, luftflöden och ventilationssystem, värmelagring, fukttillstånd i luft och material vid jämvikt, fukttransport, mätmetoder och mätteknik, värmeskydd, fuktskydd, ytterväggar och fönster, tak och vindar samt grunder. Avslutningsvis redogörs för samhällskrav och hjälpmedel vid projektering och byggande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggnadsfysik : så fungerar hus
  2. +
  3. Svenska innovationer som förändrat världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska innovationer som förändrat världen av Henrik Berggren, Eva Krutmeijer (inbunden).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna