Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2017-01-02
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
279 g
SAB
M
ISBN
9789144114507

Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-01-02
292
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Kultur, människa, möte visar författarna hur kulturella gränser skapas i möten mellan människor i dagens mångkulturella och föränderliga värld. De har ett brett humanistiskt perspektiv och beskriver hur gränser skapas och upplöses i mötet mellan människor vad gäller kultur, religion eller etnicitet. Det humanistiska perspektivet bryter upp dikotomin mellan individ och kollektiv, mellan inre och yttre, och söker i stället beröringspunkter. Begreppet kultur används för att belysa olika sidor av de meningsskapande relationerna mellan människan och den mångfald som omger henne.
Boken erbjuder redskap för fördjupad förståelse av kulturmöten och visar hur vi kan se på bristande kommunikation, stereotyper och fördomar. Övriga teman som tas upp är bland annat globalisering, symboliska tolkningar och moralfrågor i relation till kulturmöten. Denna andra upplaga av en sedan drygt tio år använd och uppskattad kursbok är genomgående bearbetad och uppdaterad.
Kultur, människa, möte riktar sig främst till studerande på kurser om kultur, kulturmöten och interkulturell kommunikation vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kultur, människa, möte : ett humanistiskt perspektiv
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »