Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2016-03-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 170 x 22 mm
Vikt
793 g
ISBN
9789144114583
C från början (häftad)

C från början

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-03-09
369
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
C från början ger en introduktion till både C och programmeringsteknik. Många nyare språk, t.ex. Java, C++ och C# samt flera skriptspråk, har ärvt sina grundläggande konstruktioner från C, vilket gör språket till en utmärkt start oavsett vilket språk man senare kommer att fördjupa sig i. Boken presenterar även s.k. strukturer på ett sätt som gör att man enkelt kan överföra kunskaperna till ett objektorienterat synsätt senare. Dessutom får läsaren flertalet möjligheter till träning i hantverket programmering genom en mängd övningar och programmeringsuppgifter.
C från början förutsätter inga tidigare kunskaper om programmering. Den börjar med de allra enklaste programkonstruktionerna, vilka sedan byggs på, bit för bit, med mer avancerade ting. Boken lär ut allt från enkla uttryck, satser och funktioner till avancerade konstruktioner, som abstrakta datatyper, filhantering och verktyg för maskinnära programmering. Läsaren ges en stabil och bred grund för fortsatta studier inom mer avancerad programmering och en ingång till många andra programspråk. Exempel på fortsättning med boken som grund är utveckling av objektorienterade program med grafiska användargränssnitt, maskinnära program i inbäddade system, eller appar för smartphones.
C från början är lämplig som kurslitteratur i grundläggande programmeringskurser t.ex. för högskoleingenjörer, eller i gymnasiekursen Programmering 1. Den kan också användas som introduktion till de andra kurser som ingår i ämnet Programmering i gymnasieskolan.
Bokens hemsida
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. C från början
 2. +
 3. Ingenjörens guide till Python

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingenjörens guide till Python av Jonas Lindemann (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av C från början. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kursbok för högskola
  Peter , 12 april 2019

  Väldigt bra bok att läsa inför programmeringskurs inom C.
  Tycker att den tar upp bra exempel hur man använder sig av kod, men som alltid så behöver man videor m.m. för att förstå sig på vad vissa saker handlar om.

 2. C från början
  Sniffer_1488, 11 juni 2017

  Är en ganska bra bok men kan vara rätt luddig om man inte är insatt i ett annat programspråk finns en hel del stav fel också som har lätt till att det varit ganska svårt att förstå speciellt för mig som har AS jag rekommenderar denna bok till personer med förkunskap om programmering.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Skansholm