Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
393
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
213 x 145 x 15 mm
Vikt
573 g
ISBN
9789144114675
Barnbokens byggklossar (häftad)

Barnbokens byggklossar

Häftad Svenska, 2017-02-10
379
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sedan Barnbokens byggklossar skrevs för tjugo år sedan har barnlitteraturens värld förändrats på ett sätt som var omöjligt att förutsäga och en ny upplaga känns mer angelägen än någonsin. I den mångfacetterade utgivningen har boken en bestämd plats med sin undersökning av berättartekniken i äldre och nyare barnböcker.

Denna tredje upplaga har både utökats och kortats ned. Harry Potter-romanerna intar en framträdande plats, inte bara för att böckerna är välkända och ingår i många högskolekurser i barnlitteratur, utan även för att de utgör ett tacksamt material för olika diskussioner kring barnlitteraturens beståndsdelar.
Den mest framträdande kompletteringen har skett inom området kognitiv narratologi, som både anknyter direkt till bokens huvudtanke och är ett av de mest dynamiska forskningsfälten inom den internationella barnlitteraturforskningen. Av de övriga nyare teorierna har författaren lagt särskild vikt på funktionshinderstudier, posthumanistiska studier och djurstudier, eftersom de har tillfogat barnlitteraturforskningen flera nya och spännande aspekter.

Boken är avsedd för studenter i litteraturvetenskap vid universitet och högskolor samt för alla med intresse för barnlitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnbokens byggklossar
  2. +
  3. Skönlitteratur för barn och unga - Historik, genrer, termer, analyser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönlitteratur för barn och unga - Historik, ge... av Lena Alsin Kåreland (häftad).

Köp båda 2 för 689 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnbokens byggklossar