Det politiska tänkandets historia (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-06-12
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
349 g
SAB
O:d
ISBN
9789144114835
Det politiska tänkandets historia (häftad)

Det politiska tänkandets historia

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-12
396
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det politiska tänkandets historia berättar om de politiska idéernas utveckling i Västerlandet från Platon till våra dagar. En skildring av den politiska filosofins pånyttfödelse i vår egen tid, med tänkare som Arendt, Strauss, Rawls, Nozick och "the communitarians", för framställningen till omedelbar nutid. Särskild uppmärksamhet ägnas klassiska begrepp som dygd, natur och förnuft, vilka återfått en central ställning i den politiska teoridebatten. Riktningsgivande politiska verk som Platons Staten, Aristoteles Politiken, Augustinus Civitas Dei och Mills On Liberty samt Rawls A Theory of Justice lyfts fram och analyseras.

Boken är skriven i anknytning till modern forskning kring de politiska idéernas historia och till aktuella frågeställningar inom politisk teori och internationella relationer. Framställningen vad gäller internationell politik innefattar bland annat diskussioner kring globalisering, mänskliga rättigheter och "historiens slut".

I denna fjärde upp laga har text och referenser uppdaterats. Det politiska tänkandets historia används sedan flera år som kursbok vid universitet och högskolor. Den är lämplig inom filosofi, idéhistoria, historia och statsvetenskap, och även användbar för exempelvis jurister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det politiska tänkandets historia
  2. +
  3. Politiskt tänkande : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politiskt tänkande : en introduktion av Peri Roberts, Peter Sutch (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Svante Nordin