Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2018-06-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
226 x 125 x 10 mm
Vikt
239 g
SAB
Eaa
ISBN
9789144114958
Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik (häftad)

Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-06-08
258
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den här boken handlar om att arbeta med naturvetenskap och teknik i förskolan. Genom olika exempel från sina verksamheter illustrerar förskolepedagoger hur de tillsammans med barnen utforskar teknik och naturvetenskapliga fenomen. Bokens berättelser ska ses och läsas som möjliga förslag på pedagogisk verksamhet inom de två områdena, inte som en norm för hur arbetet ska gå till.

Insikten om att det finns ett dubbelt lärande- och undervisnings uppdrag i förskolan löper som en röd tråd genom boken. Detta innebär att barn har rätt både till att lära sig om det kända inom teknik och natur vetenskap och till att få utforska och ha teorier om det okända. Enande mening i boken är att dessa två lärande former inte kan ställas mot varandra - det måste finnas en balans mellan de båda i verksamheten. Miljöns betydelse betonas i flera av kapitlen och det gäller både inomhus- och utomhusmiljön. Det är svårt att avgöra vad barn är intresserade av om de inte får uppleva rika miljöer.

I flera kapitel berättar pedagoger om hur de genom dokumentationer identifierar vad det är barnen utforskar för att förstå hur de kan utmana barnen vidare.
Boken kan med fördel användas i grundutbildning av förskollärare och som underlag för utveckling av förskoleverksamhet och förskollärares kompetensutveckling. Den är också angelägen för politiker, tjänstemän, förskolechefer och vårdnadshavare intresserade av förskoleverksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans arbete med naturvetenskap och teknik
  2. +
  3. Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska och lära i förskola och skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn och naturvetenskap : upptäcka, utforska oc... av Ingela Elfström, Bodil Nilsson, Lillemor Sterner, Christina Wehner-Godée (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna