Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2016-06-30
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Fazlhashemi, Mohammad (förf.) / Hedlund, Anna (förf.) / Radmann, Aage (förf.) / Sarnecki, Jerzy (förf.) / Sundberg, Mikaela (förf.) / Uhnoo, Sara (förf.) / Åkerbäck, Peter (förf.) / Edling, Christofer (red.) / Rostami, Amir (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
373 g
ISBN
9789144115085

Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2016-06-30
360
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ideologiskt motiverat våld är en mångfacetterad och komplex social företeelse. Med den här boken vill vi ge ökad kunskap om fysiska våldsfenomen som associeras med extremism, terrorism och organiserad brottslighet genom att kombinera insikter från flera discipliner och olika empiriska studier. Begreppen "radikal" och "extrem" sätts tillfälligt inom parentes till förmån för ett fokus på våld som en grundläggande social relation och våld som en organiserande princip.
Kapitlen spänner över våld inbäddat i vardagsrelationer till våld -samma organisationer, där våldet är en definierande resurs. Våld ställs i relation till människors behov av socialt sammanhang och tillhörighet och individens strävan efter att normalisera, rättfärdiga och tillskriva våldet mening.
Boken bygger på författarnas egen forskning inom ämnena sociologi, kriminologi, psykologi, religionsvetenskap, statsvetenskap, social antropologi och teologi och vänder sig till studerande i främst samhällsvetenskap, humaniora och teologi. Den är också lämplig för dem som i sin yrkesutövning kommer i kontakt med våldsproblematik såsom poliser, socionomer och lärare men även beslutsfattare och politiker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Våldets sociala dimensioner - Individ, relation, organisation
  2. +
  3. Särskilda händelser : polischefens lösning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Särskilda händelser : polischefens lösning av Klas Friberg, Mats Paulsen (inbunden).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »