Med fokus på linjär algebra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2017-10-13
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 18 mm
Vikt
482 g
SAB
Tche
ISBN
9789144115351
Med fokus på linjär algebra (häftad)

Med fokus på linjär algebra

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2017-10-13
411
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den linjära algebran innehåller i dag ett rikt spektrum av metoder som används och en förståelse för dessa metoder krävs inom nästan alla samhällsområden som använder datorer, beräkningar, bild behandling eller liknande. Även om verkligheten ofta är icke-linjär, så kräver icke-linjär analys ofta mycket god förståelse av de linjära specialfallen. Få delområden i matematiken kan på en lika elementär nivå klargöra skillnaderna mellan effektiva och mindre effektiva algoritmer och åskådliggöra vilken potential mate ma tiken ger för en fortsatt samhällsutveckling.
Denna bok riktar sig till den grupp av studenter, som behöver komma in på egenvärden och egenvektorer redan efter en för hållandevis kort kurs i linjär algebra. Vid urvalet av stoff har det tagits hänsyn till att vissa studenter kommer att välja att läsa mer linjär algebra efter denna kurs, medan andra inte kommer att göra det.
Denna upplaga har kompletterats med nya avsnitt om bland annat minsta kvadratmetoden och ett stort antal övningar. Gamla tentamensuppgifter förekommer bland dessa. Videoinspelningar av under visning som ansluter sig till delar av bokens texter och övningar existerar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med fokus på linjär algebra
 2. +
 3. Linjär algebra : från en geometrisk utgångspunkt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Linjär algebra : från en geometrisk utgångspunkt av Stefan Lemurell (häftad).

Köp båda 2 för 791 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Med fokus på linjär algebra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket dålig!
  Josefina Emilia, 8 juni 2020

  Köp inte den här boken. Hitta en bättre bok att lära sig linjär algebra från. Mycket dålig!

 2. Mycket dålig!
  Jan, 9 januari 2018

  Att jag tycker att den här boken är dålig beror på bristen av pedagogisk teori och övningar som inte kopplas på ett bra sätt till teorin. Efter att man läst teorin och övergår till att lösa övningarna så känns det som att det man läst i teorin inte alls hör ihop med övningarna.

  Teorin är mycket kort i vissa fall med mycket dåliga förklaringar och exempel. Övningarna saknar i många fall facit och kompletteras vissa gånger med en lösningsvideo av författaren som är minst lika opedagog... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner