Sexualitet och sexuella problem : bedömning och behandling enligt KBT (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2017-09-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
515 g
SAB
Vnd
ISBN
9789144115375
Sexualitet och sexuella problem : bedömning och behandling enligt KBT (häftad)

Sexualitet och sexuella problem : bedömning och behandling enligt KBT

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-09-08
436
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sexualiteten är för många något privat som inte diskuteras med vare sig vänner eller vårdkontakter. Det är också vanligt att behandlare är osäkra på hur man ska samtala runt hjälpsökandens sexualitet, eller tror att det inte finns något behov av att diskutera sådana frågor eftersom patienten/klienten inte själv berör ämnet. Detta trots att vi idag vet att ett tillfredsställande sexualliv har en central betydelse för människors välbefinnande och hälsa.
Sexualitet och sexuella problem presenterar sexualitet och sexuell hälsa utifrån ett biopsykosocialt perspektiv, med särskilt fokus på hur psykologiska modeller kan hjälpa oss att förstå och förklara sexuella svårig heter och beteenden. Läsaren får en utförlig beskrivning av de vanligast förekommande problem och svårigheter som människan kan uppleva kopplat till sexualitet och sexuell funktion. Boken ger också konkreta förslag på hur behandlare kan samtala med hjälpsökande runt sexuella frågor. Som första bok på svenska visar den hur kognitiv beteendeterapi (KBT) kan användas vid bedömning och behandling av ett antal olika sexuella problem.

Sexualitet och sexuella problem vänder sig till en bred publik, från erfarna behandlare inom KBT, men som saknar erfarenheter av att arbeta med sexuella frågeställningar, till personer som är verksamma inom området sexuell hälsa och som önskar utöka sina kunskaper inom KBT. Därmed rekommenderas boken både till studenter inom människo vårdande utbildningar och till personer verksamma inom alla former av vård, stöd och behandling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexualitet och sexuella problem : bedömning och behandling enligt KBT
  2. +
  3. Boken om sex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om sex av Johanna Ekdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 702 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Ekdahl

  • Boken om sex

    Johanna Ekdahl

    Sagt om boken: "Boken om sex visar på ett befriande och tillåtande sätt hur vi kan tala om sex med varandra och hur vi kan påverka vårt sexliv. Boken vänder sig till alla som vill utforska sitt sexliv men kan även med fördel användas av vårdp...