Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Johanna Holmberg
Originaltitel
Outstanding teaching : teaching backwards
Medarbetare
Sjöstrand, Jesper (form)
Dimensioner
246 x 172 x 17 mm
Vikt
523 g
SAB
Ea
ISBN
9789144115399
Planera undervisningen baklänges : målet är utgångspunkten (häftad)

Planera undervisningen baklänges : målet är utgångspunkten

Häftad Svenska, 2017-07-14
361
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är en bok om att planera och genomföra lektioner med utmärkta resultat. Inte bara då och då, utan hela tiden. Vi vet att det går, för det finns lärare som faktiskt uppnår detta år efter år. Att de lyckas så bra beror på att de gör något vi kallar att undervisa baklänges. 
De flesta lärare har ett pressat schema och därför är boken tydlig, koncis och praktiskt inriktad. Här finns mängder av tips och råd. Det finns också punkter för reflektion där vi tycker att läsaren ska sänka tempot och fundera över sina egna undervisningspraktiker. På så sätt kan boken skapa fantastiska möjligheter till lärande för både lärare och elever. 
Det här är uppföljaren till den framgångsrika boken Outstanding teaching: Engaging learners. Den bygger på analysen av tusentals lektioner som hållits på grund- och gymnasieskolor. 
"Klassisk Griffith och Burns: en imponerande förening av anekdotiska berättelser och enastående klassrumspraktiker med oräkneliga strategier som kan hjälpa lärare att se lärandet med elevernas ögon. En medryckande och lättläst bok som samtidigt är grundligt underbyggd av forskning." 

Barry J Hymer, professor i utbildningspsykologi, universitetet i Cumbria 
"Alla lärare vill förbättra sin undervisning och att läsa den här boken är ett måste. Här är det den praktiska verkligheten i skolan som gäller, från början till slut. Mängder av förslag som du kan använda i klassrummet rakt av varvas med små visdomspärlor i form av minnesvärda berättelser. Undervisa baklänges bygger på erfarenhet och kommer att göra skillnad för både skolledare och lärare. Obligatorisk läsning." 

Carel Buxton, rektor, Redbridge Primary School och Snaresbrook Primary School
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Planera undervisningen baklänges : målet är utgångspunkten
 2. +
 3. Undervisningens återkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisningens återkomst av Gert J J Biesta (inbunden).

Köp båda 2 för 715 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Outstanding Teaching

  Andy Griffith, Mark Burns

  A class can be skilled and motivated to learn without a teacher always having to lead. Engaging learners in this way unpicks intrinsic motivation, the foundation that underpins a productive learning environment and helps to develop independent lea...

 • Framsteg : från forskning till klassrumspraktik

  Isabella Wallace, Leah Kirkman, Robert Bjork, Mark Burns, Guy Claxton

  Läraryrket är känt för att vara ett yrke med ständig tidsbrist. Att hålla sig ā jour med den pedagogiska forskningen kan därför kännas mer som en belastning än en hjälp. Framsteg: från forskning till klassrumspraktik ingår i en serie om fyra böcke...