Affärslivets begrepp och modeller (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2016-05-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
246 x 170 x 13 mm
Vikt
466 g
ISBN
9789144115498
Affärslivets begrepp och modeller (häftad)

Affärslivets begrepp och modeller

Häftad Svenska, 2016-05-31
348
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast tisdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Management är ett kunskapsområde som sträcker sig över en bred palett av akademiska discipliner. Ett problem med den akademiska utbildningen är att den är inriktad på en viss del av detta breda område. Ju mer man läser desto smalare del av en komplex helhet specialiserar man sig på till man så småningom disputerar.

Management är sålunda inte en akademisk disciplin utan en professionell roll och kunskapsbasen spänner över ett vitt fält av kunskapselement. Michael Skapinker, kolumnist i bland annat Financial Times har skrivit om klyftan mellan akademi och praktik:

I said that there was no profession in which the gap between re search ers and practitioners was so wide. While medical, engineering and law schools energetically engaged with their respective professions, business schools did not command the attention of managers.
Den rikliga förekomsten av managementansvar, i Sverige nu ca 30 % av den yrkesverksamma befolkningen, gör det önskvärt med vidareutbildning inom detta viktiga område. Vare sig man är ingenjör, biolog eller medicinare kommer man med stor sanno likhet att få ett ansvar för att "leda, styra och utveckla" en verksamhet.

Boken ger en överblick över detta vida och komplexa kunskaps område genom att definiera, förklara och exemplifiera ca 250 begrepp och modeller inom området - i syfte att läsaren själv ska gräva djupare där behov finns
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Affärslivets begrepp och modeller
  2. +
  3. Innovation och affärsutveckling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innovation och affärsutveckling av Bengt Karlöf (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Affärslivets begrepp och modeller