Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
537
Utgivningsdatum
2020-01-14
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Qafba:oe
ISBN
9789144115504
Internationell beskattning (häftad)

Internationell beskattning

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-01-14
600
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Internationell beskattning har under de senaste åren blivit ett alltmer betydelsefullt område. Internationell skatterätt befinner sig dessutom i en tid av kraftig omvandling.

Den här boken behandlar intern internationell skatterätt, skatteavtalsrätt och EU-skatterätt. Inom området för intern internationell skatterätt beskrivs hur Sverige bestämmer sin beskattningsmakt utåt. I avdelningen om skatteavtalsrätt förklaras metoden att tillämpa skatteavtal enligt en steg för steg-modell. Stort utrymme ägnas åt OECD:s modellavtal för utformning och tolkning av skatteavtal samt dess regler för internprissättning - båda har kommit ut i nya versioner sedan bokens förra upplaga. Dessutom har Sverige anslutit sig till MLI, ett multilateralt skatteavtal med skyddsregler mot internationell skatteflykt. Inom området för EU-skatterätt behandlas EU-domstolens praxis enligt vilken nationell skattelagstiftning i många fall har förklarats vara i strid mot de grundläggande friheterna. Etableringsfriheten och de fria kapitalrörelserna ägnas särskilt stort utrymme. Den av EU-domstolen utvecklade rule of reason-doktrinen diskuteras ingående. Samtliga direktiv på den direkta beskattningens område behandlas.

Under 2019 antogs skatteflyktdirektivet inom EU. Som ett resultat av detta har Sverige bland annat genomfört, eller är på väg att genomföra, nya regler om ränteavdragsbegränsningar, CFC-beskattning och regler om hybridsituationer. I denna upplaga har även övrig sedvanlig uppdatering ägt rum baserad på annan ny lagstiftning, ny rättspraxis och ny litteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationell beskattning
  2. +
  3. Juridisk metodlära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metodlära av Maria Nääv, Mauro Zamboni, Maria Nääv, Håkan Andersson, Antonia Bakardjieva Engelbrekt (häftad).

Köp båda 2 för 1056 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Internationell beskattning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. 5/5
    Maria , 12 november 2021

    Mycket bra bok. Den är väldisponerad och författaren är oerhört noggrann i sin redogörelse. Boken ger både en bra ingång till ämnet, men också bra fördjupning i skilda områden. Författaren lyckas göra komplicerade regler och regelsystem begripliga. Boken är oslagbar på området.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mattias Dahlberg