Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
236 x 189 x 25 mm
Vikt
681 g
SAB
Ocg
ISBN
9789144115511
Sveriges politiska system (bok + digital produkt) (häftad)

Sveriges politiska system (bok + digital produkt)

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-14
398
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Utifrån de konstitutionella utgångspunkterna redogör denna bok för hur Sveriges politiska system är uppbyggt och fungerar, från nationell till lokal nivå. Frågor som rör demokratins utveckling, val, regeringsbildning, lagstiftning, budget och dess beredning samt olika typer av granskningsformer inom det offentliga problematiseras och diskuteras. Författaren anlägger ett institutionellt perspektiv som synliggör hur politikens aktörer styrs av strukturer, regler, processer och normer, samtidigt som de samspelar med medborgarna och civilsamhället. Framställningen har därtill ett flernivåfokus som belyser hur dessa processer på olika nivåer relaterar till varandra.
Denna tredje upplaga har omarbetats med utgångspunkt i den reviderade grundlagen som trädde i kraft i januari 2011. Den nya upplagan har försetts med nya avsnitt om medborgarnas förtroende för de offentliga verksamheterna samt om värdegrunden inom den offentliga förvaltningen.
Boken ger en pedagogisk och levande introduktion till svensk politik. Den vänder sig i första hand till studenter på grundläggande nivå inom statsvetenskap och offentlig förvaltning, men lämpar sig även väl för utbildningar inom ämnen som journalistik, juridik, socialt arbete och samhällsplanering.
Boken finns även i digital form för läsplatta, därtill kommer ytter-ligare en digital del med sammanfattningar, övningar och tester. Dessa digitala verktyg är en ovärderlig hjälp i förberedelser inför föreläsningar och examination. Instruktioner för hur man kommer åt materialet på webben finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges politiska system (bok + digital produkt)
 2. +
 3. Politik som organisation - Förvaltningspolitikens grundproblem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik som organisation - Förvaltningspolitike... av Carl Dahlström, Shirin Ahlbäck Öberg, Nils Hertting, Lennart J Lundqvist, Marina Nistotskaya (häftad).

Köp båda 2 för 844 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ylva Norén Bretzer

 • Urban välfärd, effektiv energi

  Ylva Norén Bretzer, Carolina Hiller, Eva-Lotta Kurkinen, David Langlet, Joshua Prentice

  Framtidens städer måste byggas hållbart enligt FNs hållbarhetsmål. EU ¿har därför ¿beslutat att vår energi¿användning ska minskas med 20 procent till år 2020 och i Sverige förbereds för införande av högre ¿krav än så. Vilka hinder och möjligheter ...