Brottsligheten och samhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2017-08-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 156 x 11 mm
Vikt
319 g
SAB
Oepa
ISBN
9789144115528
Brottsligheten och samhället (häftad)

Brottsligheten och samhället

(3 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-25
342
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad orsakar brott? Hur studerar man brottslighet? Hur reagerar samhället på brott? Detta är några av kriminologins mest centrala frågeställningar och fokus för denna kortfattade introduktion till kriminologi, som diskuterar brottslighetens orsaker ur ett samhällsperspektiv. I denna bok ges en översikt över de viktigaste kriminologiska teorierna om orsaker till brottslighet och om åtgärder mot brott, samt en genomgång de metoder med vilka man kan mäta brottslighetens omfattning och karaktär.

I denna andra upplaga har innehållet uppdaterats med ny forskning och aktuella kriminalpolitiska händelser. Ett nytt kapitel om biologiska och psykologiska orsaker till brott har lagts till, och kapitlet om samhällets reaktion på brott har utvecklats.

Brottsligheten och samhället är i huvudsak en förkortad version av författarens mer omfattande bok Introduktion till kriminologi, men innehåller även nyskrivet material. Boken lämpar sig för kurser där kriminologi behandlas, exempelvis på juristprogrammens kurser i straffrätt, men också för introducerande kurser i kriminologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brottsligheten och samhället
  2. +
  3. Introduktion till kriminologi. 2, Straff och prevention

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till kriminologi. 2, Straff och pr... av Jerzy Sarnecki (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jerzy Sarnecki