Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2017-06-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
251 x 175 x 25 mm
Vikt
825 g
SAB
Qad,Qaace
ISBN
9789144115641
Konsumtion : ekonomi, samhälle och etik (inbunden)

Konsumtion : ekonomi, samhälle och etik

Inbunden Svenska, 2017-06-08
378
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varje år konsumerar var och en av oss varor och tjänster för hundra tusentals kronor - ibland sägs det att vi lever i ett konsumtions samhälle. Varför konsumerar vi så mycket? Är det bra eller dåligt? Och vad menar vi egentligen när vi pratar om konsumtion?

Konsumtion är en tvärvetenskaplig introduktion till de klassiska konsumtionsteorierna, både från nationalekonomin och från beteende vetenskaperna. Utifrån dessa teorier beskrivs och problematiseras konsumtion med ett tydligt etiskt perspektiv och ger därmed en nyanserad och på många sätt ny bild av konsumtion som fenomen. Genom att använda sig av flera perspektiv ger boken läsaren förståelse för varför konsumtion är kontroversiellt - det som är sanning från ett perspektiv är i det närmaste en myt från ett annat perspektiv.
Dagens konsumtion beskrivs ofta som ohållbar. Samtidigt framhålls det att växande konsumtion är det bästa som kan hända ett samhälle. Frågan om vilken konsumtion som är bra eller dålig - hållbar eller ohållbar - är viktig, men inte heller här finns ett enhetligt svar. Författaren försöker inte svara på vad som är rätt eller fel, men presenterar flera olika etiska perspektiv på konsumtion och visar hur de hänger ihop med de klassiska konsumtionsvetenskaperna.

Konsumtion är en introducerande bok, alla perspektiv och teorier presenteras från grunden, och det krävs inga förkunskaper. Boken är avsedd att användas på universitets- och högskolekurser, såväl på lärarutbildningar och ingenjörsutbildningar som inom samhällsvetenskaperna, där konsumtion, etik och hållbarhet diskuteras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsumtion : ekonomi, samhälle och etik
  2. +
  3. Det ängsliga matsamhället : det fina med färdigmaten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ängsliga matsamhället : det fina med färdig... av Andreas Håkansson (inbunden).

Köp båda 2 för 627 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Håkansson

Bloggat om Konsumtion : ekonomi, samhälle och etik