Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2017-05-12
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ortega, Francisco (form)
Dimensioner
221 x 155 x 12 mm
Vikt
335 g
SAB
Ddc
ISBN
9789144115764
Kritiskt förhållningssätt : en vetenskaplig, etisk attityd och ett högskolepedagogiskt mål (häftad)

Kritiskt förhållningssätt : en vetenskaplig, etisk attityd och ett högskolepedagogiskt mål

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-05-12
390
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I en tid som präglas av faktaresistens och "post-sanning" växer behovet av ett kritiskt förhållningssätt. Den kritiska dialogen utgör grunden för bildning och demokrati. Ett kritiskt förhållningssätt är också centralt för vetenskapligt arbete och utgör ett viktigt mål inom all högskoleutbildning.
Den ledande tanken i boken är att det kritiska förhållningssättet är ett positivt förhållningssätt som bygger på en tilltro till att världen kan se bättre ut. Med det kritiska förnuftets hjälp kan man upptäcka begränsningar och brister för att förbättra och utveckla. I boken belyses tankens, förnuftets och känslans betydelse för det kritiska förhållningssättet. Omsorg och empati framställs som centrala för den kritiska processen, och författaren granskar vad det innebär att vara en person med ett kritiskt förhållningssätt. Vidare diskuterar författaren det kritiska förhållningssättet ur ett genusperspektiv och ifrågasätter inrotade fördomar om kvinnors och mäns tänkande.
Boken avslutas med reflektioner kring pedagogiska utgångspunkter för utvecklingen av ett kritiskt förhållningssätt. I den nya upplagan finns också förslag till diskussionsuppgifter. Boken vänder sig till studerande, forskare och lärare på högskolor och universitet. Den kan bland annat användas på kurser som poängterar ett vetenskapligt tänkande, etik eller högskolepedagogik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kritiskt förhållningssätt : en vetenskaplig, etisk attityd och ett högskolepedagogiskt mål
  2. +
  3. Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omgiven av idioter : hur man förstår dem som in... av Thomas Erikson (pocket).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kritiskt förhållningssätt : en vetenskaplig, etisk attityd och ett högskolepedagogiskt mål. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Undvik
    Thea, 30 maj 2018

    En kan skriva kurslitteratur som är spännande och intressant att läsa och så kan en skriva kurslitteratur likt denna där en lider när en läser för att det är så tråkigt. Även dåligt med reflektioner om och av kvinnliga filosofer i boken, hade också gärna sett ett nutida perspektiv i boken.

Visa alla 1 recensioner