Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2017-12-19
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 12 mm
Vikt
324 g
SAB
Vpg,Ohj
ISBN
9789144115788

Genusperspektiv på vård och omvårdnad

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-12-19
404
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det som vanligen benämns genusfrågor är inte bara en angelägenhet för akademin och forskare, utan begreppet diskuteras i såväl politisk som populärvetenskaplig debatt. Genusrelaterade, feministiska och/eller jämställdhetsfrågor är viktiga för samhället och för individer i många olika sammanhang. Men vad är egentligen genus och vad menas med att ha ett genusperspektiv? På vilket sätt kan genus vara en utgångspunkt när det talas om vård och omvårdnad som sträcker sig bortom dagsaktuella politiska utfästelser och olika myndigheters pågående jämställdhetsarbete?
Genusperspektiv på vård och omvårdnad problematiserar vårdandet, dess handlingar, relationer och processer samt hälso- och sjukvårdens institutioner ur olika genusteoretiska perspektiv. Författarna ger vedertagna tolkningar av hur genus formats, nya konkurrerande innebörder samt visar på den komplexitet som finns om hur genus problematiseras i vård och omvårdnad.
Boken vänder sig framför allt till universitets- och högskolestudenter både vid grund- och specialistutbildningar samt till kliniskt verksamma inom hälso- och sjukvården. Detta är den tredje reviderade och uppdaterade upplagan med nya kapitel om vårdandets sammanhang i genusteoretiska belysningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genusperspektiv på vård och omvårdnad
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 493 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna