Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2018-08-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
244 x 170 x 16 mm
Vikt
531 g
SAB
Vlo
ISBN
9789144115849
Den rättspsykiatriska vården (häftad)

Den rättspsykiatriska vården

Häftad Svenska, 2018-08-07
360
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Knutby, NK, Gamla stan och Varberg är några av de platser som har varit föremål för massmedias och allmänhetens intresse efter vad som betraktats som vansinnesdåd, vilka begåtts av gärningspersoner med psykiska problem. När problemen är så stora att tillståndet motsvarar det som i lagen benämns en allvarlig psykisk störning kan domstolen överlämna gärningspersonen till rättspsykiatrisk vård i stället för att döma till fängelse. Boken beskriver de insatser som görs av dem som arbetar inom den rättspsykiatriska vården, vårdens organisation och de lagar och regler som omger denna komplexa verksamhet.

Den rättspsykiatriska vården är ingen lärobok i psykiatri utan är tänkt att ge en översikt över grundläggande begrepp där diagnoser, omvårdnad, behandling och etiska dilemman beskrivs. Säkerhet och riskbedömning är andra viktiga begrepp som belyses, samt hur vårt svenska system förhåller sig till andra system i vår omvärld.

Boken är främst avsedd för grundutbildningen av personal inom det rättspsykiatriska området och angränsande verksamheter samt för fortbildningsändamål, men den kan även vara en källa till ökad kunskap för andra som är intresserade av att ta del av detta komplexa och svåra, men samtidigt fascinerande område i korsningen mellan hälso- och sjukvården och rättssamhället.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den rättspsykiatriska vården
  2. +
  3. Svensk rättspsykiatri : psykisk störning, brott och påföljd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk rättspsykiatri : psykisk störning, brott... av Lars Lidberg, Nils Wiklund (häftad).

Köp båda 2 för 1060 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den rättspsykiatriska vården