Fysiologi : med relevant anatomi (bok + digital produkt) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2018-06-14
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 180 x 20 mm
Vikt
941 g
SAB
Vca,Vb
ISBN
9789144115948
Fysiologi : med relevant anatomi (bok + digital produkt) (inbunden)

Fysiologi : med relevant anatomi (bok + digital produkt)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-06-14
508
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Fysiologi är ett ovanligt tacksamt ämne att undervisa i, eftersom de flesta människor är lite nyfikna på hur kroppen fungerar. Boken har ett flyt i språket och en lätthet i sin stil som gör den till ett nöje att läsa. Den är mycket konsekvent skriven för att användas i de inledande kurserna i flera vårdutbildningar på högskolenivå. Det märks att det är två erfarna lärare som har skräddarsytt en bok som vi länge har saknat." (Ur förordet av professor Mats Sjöquist.)
Denna fjärde uppdaterade upplaga har bland annat utökats med figurer/bilder, tabeller och text i framförallt kapitlen om styrning, rörelseförmågan, gasutbytet och kroppsvätskeregleringen. Även antalet pedagogiska rutor med koppling av fysiologin till sjukdomar och vardagssituationer har utökats och i viss mån uppdaterats.
Denna lärobok är helt igenom svenskproducerad och anpassad till de krav som ställs vid grundutbildningar till olika vårdyrken på universitets- och högskolenivå i Sverige. Boken, som är rikt illustrerad och baserad på de senaste forskningsrönen, fokuserar på de kunskaper i fysiologi och anatomi vilka är nödvändiga för att förstå patofysiologin vid de vanligaste sjukdomarna. Varje kapitel avslutas med nyckelord som kan användas för repetition. I boken finns en utförlig ordlista med förklaringar till de viktigaste uttrycken och termerna.
Boken är i första hand tänkt som läromedel vid grundutbildning av sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och liknande utbildningar på högskolenivå. Den kan också användas av redan yrkesverksamma och andra som är intresserade av fysiologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysiologi : med relevant anatomi (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Anatomi : en fotografisk atlas ; Fysiologi med relevant anatomi (paket)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anatomi : en fotografisk atlas ; Fysiologi med ... av Johannes W Rohen, Chihiro Yokochi, Elke Lütjen-Drecoll, Olle Henriksson, Margareta Rasmusson (kartonnage).

Köp båda 2 för 1702 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fysiologi : med relevant anatomi (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Pedagogisk
    JN, 9 september 2019

    Bra pedagogisk bok som går in på djupet av många fysiologiska ämnen. Inte perfekt, vissa saker kan utökas, men överlag en väldigt bra bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Fysiologi : med relevant anatomi (bok + d...