Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2018-10-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
870 g
SAB
Vfg
ISBN
9789144116013
Sår (häftad)

Sår

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-10-29
470
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Patienter med sår finns inom alla sektorer av hälso- och sjukvården. Sår ger lidande, och skapar stora kostnader för samhället. En aktiv sårbehandling kan lindra lidande och förkorta läkningstiden avsevärt.

Detta är en nyreviderad och genomarbetad fjärde upplaga av boken Sår, med delvis helt nytt bild- och textmaterial. Biofilm, sår i samband med tortyr, våld och missbruk och sår vid katastrofer är exempel på nya områden som belyses. Dessutom har alla kapitel uppdaterats och kapitlens inbördes ordning har justerats. Nya behandlingar beskrivs i ord och bild. Den nya, internationellt förankrade synen på användning av lokala antiseptika vid sårbehandling beskrivs mot bakgrund av en hotande resistensutveckling. Boken är försedd med ett antal värdefulla bilagor som kan vara till hjälp vid det praktiska arbetet med sårpatienter.

Boken är självskriven som kurslitteratur vid grund- och specialistutbildning av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Den bör också utgöra basen vid fortbildning inom sårområdet.

Boken är oumbärlig för yrkesverksamma som i sitt arbete kommer i kontakt med patienter med sår av olika genes samt för lärare inom medicin och omvårdnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sår
  2. +
  3. Klinisk nutrition

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klinisk nutrition av Lars Ellegård (häftad).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sår