Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2018-10-29
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
870 g
SAB
Vfg
ISBN
9789144116013
Sår (häftad)

Sår

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-10-29
472
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Patienter med sår finns inom alla sektorer av hälso- och sjukvården. Sår ger lidande, och skapar stora kostnader för samhället. En aktiv sårbehandling kan lindra lidande och förkorta läkningstiden avsevärt. Detta är en nyreviderad och genomarbetad fjärde upplaga av boken Sår, med delvis helt nytt bild- och textmaterial. Biofilm, sår i samband med tortyr, våld och missbruk och sår vid katastrofer är exempel på nya områden som belyses. Dessutom har alla kapitel uppdaterats och kapitlens inbördes ordning har justerats. Nya behandlingar beskrivs i ord och bild. Den nya, internationellt förankrade synen på användning av lokala antiseptika vid sårbehandling beskrivs mot bakgrund av en hotande resistensutveckling. Boken är försedd med ett antal värdefulla bilagor som kan vara till hjälp vid det praktiska arbetet med sårpatienter.

Boken är självskriven som kurslitteratur vid grund- och specialistutbildning av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. Den bör också utgöra basen vid fortbildning inom sårområdet. Boken är oumbärlig för yrkesverksamma som i sitt arbete kommer i kontakt med patienter med sår av olika genes samt för lärare inom medicin och omvårdnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sår
 2. +
 3. Sårbehandling 2023/2024 : katalog över sårprodukter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sårbehandling 2023/2024 : katalog över sårprodu... av Eila Sterner (häftad).

Köp båda 2 för 1045 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Alicja Julia Bielak, 3 juni 2022

  Mycket information och bilder. Bra bok till dig som vill lära och utveckla. Rekommenderar till alla som jobbar med sår. Väldig lärorik bok

 2. bra bok
  Vanessa, 26 maj 2021

  för den som önskar basal kunskap om sår, vad man ska tänka på vid omläggning. rekommenderas! bra även för nyfikna undersköterskor.

 3. Rekommenderat
  Erik Hellberg (Linköping), 16 februari 2021

  Jag håller på och avslutar min utbildning till specialistundersköterska och har läst boken vid sidan av utbildningen och är väldigt nöjd med den. Några saker är kunskapsmässigt förbehållna till sjuksköterskor eller läkare men stora delar är väldigt användbara oavsett vilken profession man har. Rekommenderas starkt!

 4. För alla sårbehandlare
  Maria Plaschke, 9 juni 2019

  Denna bok är nödvändig om du vill ge patienter med sår och/eller risk för att få sår så bra behandling som möjligt. Det unika med boken är att den riktar sig till både sjuksköterskor, läkare, undersköterskor mfl och alla får viktig både grundläggande och specialiserad vetskap om sår. Det är en konst att kunna nå ut till en så bred skara och ha budskap till alla i en lärobok. Christina Lindholm har i sina tidigare böcker visat att hon väl mästrar denna uppgift och hon blir bara bättre. Ha boke... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christina Lindholm

 • Text Atlas of Wound Management

  Vincent Falanga, Christina Lindholm, Polly A Carson, Jaymie Panuncialman, Lisa Mamakos

  The second edition of this critically acclaimed Text Atlas of Wound Management presents new features for dermatologists and nurses who deal with the practical and clinical aspects of wound care. Expert contributors provide a hands-on approach to d...

 • Läkares sjukskrivningspraxis : en systematisk litteraturöversikt. SOU 2010:107

  Kristina Alexanderson, Jenny Kärrholm, Christina Lindholm, Elsy Söderberg

  Sjukförsäkringen, dvs. möjligheten till ekonomisk ersättning när en person p.g.a. sjukdom eller skada inte kan få inkomst från arbete, är en central del i alla välfärdssamhällen. I Sverige har antalet personer med sådan ersättning varierat mycket ...