Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2018-09-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
468 g
SAB
Emia
ISBN
9789144116037
Lärarens professionella frihet (häftad)

Lärarens professionella frihet

Häftad Svenska, 2018-09-05

Slutsåld

Hur kan lärare finna förhållningssätt som hjälper dem att verka friare och mer professionellt i en skola där pressen och kraven på lärare aldrig tycks minska? I Lärarens professionella frihet argumenteras för att det är fullt möjligt att återta en stor del av den professionella frihet som de senaste decenniernas skol- och samhällsutveckling fråntagit dem.

I boken lyfts ett antal ämnen från skolpraktiken och diskuteras i relation till vad styrdokumenten och forskningen har att säga om dem för att därefter tolkas i ljuset av lärares beprövade erfarenhet. Exempel på ämnen som diskuteras är: pedago giskt ledarskap, evidens, digitalisering, ämnesövergripande arbeten, elevinflytande och matriser. Varje kapitel avslutas med diskus sionsfrågor som syftar till att hjälpa lärare att tillsammans finna en professionell frihet och utveckla verksamheten. Bokens premiss bygger på att en framgångsrik skola måste ledas av dem som kan verksamheten bäst: lärarna.

Lärarens professionella frihet riktar sig till lärare och lärarstudenter i alla årskurser. Den vänder sig också till rektorer och andra med ledande befattningar i skolan, samt till alla andra som har intresse av frågor som berör skolan och dess utveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Sandin