Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2018-11-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144116099
Det här är ekonomistyrning (häftad)

Det här är ekonomistyrning

Häftad Svenska, 2018-11-15
298
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vi lever i organisationer. Från förskola via skola till jobb i företag eller offentlig förvaltning, som medlem eller förtroendevald i föreningar, patient i vården eller boende på ett seniorhem. Alla dessa organisationer använder resurser för att klara sina uppdrag, ge resultat och skapa nytta. Ekonomistyrning är en förutsättning för att de ska lyckas. Som anställda, kunder och medborgare behöver vi därför förstå hur ekonomistyrningen kan utformas och användas.

Tekniker som budget och internpriser har beskrivits i många böcker. I den här boken vidgas perspektivet till att även tala om ansvar, hur organisationer utformas och hur värderingar styr. Är krav och mål förenliga med varandra och med det professionella ansvar medarbetarna känner?
Ekonomistyrning handlar om hur vi använder och inriktar våra resurser för att nå mål. Även i välskötta företag kan styrningen oftast förbättras. Debatten om kvalitet i vården eller resultat i skolan gäller också hur vi styr: vem som bör avgöra vad, och vad medarbetarna uppmuntras att göra. Det här är något som vi alla möter dagligen. Det här är ekonomistyrning.

"För att förstå skeenden i en organisation behövs en inventering av vad som ingår i styrningen, vem som försöker styra vem, och hur de olika inslagen i styrningen samverkar. Stödjer de varandra, finns det motsägelser, eller kanske för mycket styrning?"
"Vi har fascinerats av hur styrningen långt ifrån alltid upplevs och "tas emot" så som de som styr tror."

"En adaptiv organisation i en föränderlig värld bör se även styrningen som något som ständigt omprövas."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det här är ekonomistyrning
  2. +
  3. Ekonomistyrning för konkurrenskraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ekonomistyrning för konkurrenskraft av Fredrik Nilsson, Nils-Göran Olve, Anders Parment (häftad).

Köp båda 2 för 676 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det här är ekonomistyrning