Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
552
Utgivningsdatum
2019-02-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Hillevi Jonsson, Hillevi Jonsson, Hillevi Jonsson, Hillevi Jonsson
Medarbetare
Boglind, Anders (förf.) / Bolin, Malin (förf.) / Bursell, Moa (förf.) / Fogelberg Eriksson, Anna (förf.) / Forsberg, Tina (förf.) / le Grand, Carl (förf.) / Hall, Patrik (förf.) / Hörnqvist, Magnus (förf.) / Karlsson, Jan Ch (förf.) / Kjellberg, Anders (förf.) / Koch, Christian (förf.) / Lundqvist,
Dimensioner
255 x 180 x 35 mm
Vikt
1326 g
ISBN
9789144116310

Arbete & välfärd - Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige

(1 röst)
Kartonnage,  Svenska, 2019-02-11
617
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här är en grundbok om arbetslivet, en bok om arbete, organisation, personal och ledning. Den ger en gedigen baskunskap och samtidigt självständiga perspektiv att diskutera i seminarier och bland samhällsintresserade. I grunden finns frågan: Hur ser dagens tendenser i arbetsliv och ekonomi ut, och vad betyder de för arbetets kvalitet och mening, för hälsa, inflytande, och maktrelationer på arbetsmarknaden?

Tjugosju forskare från en rad universitet och högskolor och från olika ämnen har samarbetat för att skapa en helhetsbild, som är både perspektivrik och sammanhängande. Teman som produktiv välfärd och solidarisk individualism lyfts fram, liksom demokrati och utvecklande arbeten. Arbete & välfärd ger en empiriskt och teoretiskt grundad bild av det svenska arbetslivet, med historiska och internationella utblickar. Managementstrategier presenteras, och framför allt vad de betyder i människors arbete och liv. Boken är förankrad i såväl arbetsorganisation och arbetsplatser, som i ekonomi och arbetsmarknad i stort. Den svenska modell, som sökt förena värdighet i arbetslivet med välfärd och konkurrenskraft, har ifrågasatts och transformerats. Vi frågar oss nu: Hur robust är denna "svenska modell" under tryck av globalisering och digitalisering?

Bokens föregångare Ledning för alla? var under årtionden kurslitteratur i universitetsutbildningar om personal, organisation och ledarskap i ämnen som sociologi, företagsekonomi, arbetsvetenskap, psykologi och pedagogik, liksom i personalutbildning, facklig utbildning och studiecirklar. Vi räknar med bred användning och hög hållbarhet även för denna helt nyskrivna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete & välfärd - Ledning, personal och organisationsmodeller i Sverige
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 696 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »