Det yttersta skyddsnätet - - Om arbete med socialbidrag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-05-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Näsman, Elisabet (förf.) / Salonen, Tapio (förf.) / Stranz, Hugo (förf.) / Swärd, Hans (förf.) / Wiklund, Stefan (förf.) / Hjort, Torbjörn (red.)
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
229 x 59 x 20 mm
Vikt
561 g
ISBN
9789144116341
Det yttersta skyddsnätet - - Om arbete med socialbidrag (häftad)

Det yttersta skyddsnätet - - Om arbete med socialbidrag

Häftad,  Svenska, 2019-05-20
360

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det yttersta skyddsnätet - - Om arbete med socialbidrag Kan levereras innan julafton
Socialbidrag är tänkt att fungera som samhällets yttersta skyddsnät för människor som inte kan försörja sig själva eller sin familj. Detta bistånd utgör på ett sätt den sista länken i en socialpolitisk kedja. Även om fattigdom sällan diskuteras så är socialbidraget ett signalpolitiskt laddat fält. Under de senaste decennierna har socialbidraget påverkats av förändringar såväl på systemnivå som när det gäller synen på socialbidragstagarens eget ansvar och krav på motprestationer. Ambitionen med denna bok är att ge en bild av de förutsättningar som styr och påverkar arbetet med socialbidrag, men också att peka på de utmaningar som socialarbetaren ställs inför.

I boken lyfts en rad olika dimensioner av och perspektiv på socialbidraget fram. Inledningsvis placeras socialbidraget in i ett bredare socialpolitiskt sammanhang. Därefter belyses hur arbetet med socialbidrag organiseras och hur det kan komma sig att det fortfarande är så stor variation gällande beslut om socialbidrag. Några andra aspekter som lyfts fram är skälig levnadsnivå, ett ökat krav på motprestationer, hur hemlösheten gör sig påmind för dem som handlägger socialbidrag och hur barnperspektivet kan förstås och problematiseras. Det yttersta skyddsnätet vänder sig till studenter och praktiskt verksamma inom socialt arbete och andra närliggande områden. Boken är också av intresse för politiker och beslutsfattare med koppling till socialtjänstens arbete med försörjningsproblem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det yttersta skyddsnätet - - Om arbete med socialbidrag
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »