Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2017-04-24
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
357 g
SAB
Veh
ISBN
9789144116693
Kvinnohjärtan : hjärt- och kärlsjukdomar hos kvinnor (häftad)

Kvinnohjärtan : hjärt- och kärlsjukdomar hos kvinnor

Häftad Svenska, 2017-04-24
535
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Sedan förra upplagan har medelöverlevnaden ökat och dödligheten i kardiovaskulära sjukdomar minskat för både män och kvinnor, dock något mindre uttalat för kvinnor. Även om vår medvetenhet om betydelsen av kön vid hjärtsjukdom har ökat återstår många kunskapsluckor. Denna bok syftar till att uppdatera om det senaste som har hänt på området. Bokens författare är en samling av Sveriges främsta kliniker och forskare.
Kranskärlssjukdom hos kvinnor fortsätter att vara en gåta. Hjärtinfarkt med normala kranskärl är som känt vanligare bland kvinnor än män. I boken diskuteras olika patofysiologiska mekanismer som mikrovaskulär sjukdom och kärlspasm. Reproduktiva faktorer som ökar risken för framtida kardiovaskulär sjukdom finns nu med. Kapitlet om non-invasiva utredningsmetoder vid bröstsmärtor har uppdaterats. Betydelsen av hjärtsvikt med normal vänsterkammarfunktion, vilket är vanligare hos kvinnor, diskuteras i större utsträckning. Speciellt unika tillstånd som drabbar mest kvinnor, som takotsubosyndromet och långt QT-syndrom, diskuteras och avsnitt om spontana kranskärlsdissektionerhar tillkommit. Även perkutana klaffinterventioner har fått plats.
Denna uppdaterade upplaga är mycket aktuell och levererar viktig kunskap som har stor betydelse för att vi ska kunna sköta våra kvinnliga hjärtpatienter på rätt sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnohjärtan : hjärt- och kärlsjukdomar hos kvinnor
  2. +
  3. Lyssna till ditt hjärta : allt om kroppens viktigaste organ

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyssna till ditt hjärta : allt om kroppens vikt... av Johannes Hinrich Von Borstel (inbunden).

Köp båda 2 för 764 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kvinnor och hälsa : så mycket bättre! 21 medicinska experter

    Alexandra Charles Von Hofsten, Ingemo Bonnier, Karin Schenck-Gustafsson

    Boken är ett samarbete med den aktiva 1,6- & 2,6-miljonerklubben. Här medverkar ett 15-tal läkare och medicinare med uppsatser om sina respektive specialområden: benskörhet, hjärt-kärlsjukdomar, schizofreni, psykiatri, ryggsmärtor, allergi, mu...