Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
592
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
233 x 173 x 35 mm
Vikt
1390 g
ISBN
9789144116730
Socialt arbete och socialpolitik - - om Centralförbundet för socialt arbete och dess betydelse (kartonnage)

Socialt arbete och socialpolitik - - om Centralförbundet för socialt arbete och dess betydelse

Kartonnage, Svenska, 2017-08-14
488
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
I dag tillhör Sverige en av de rika välfärdsdemokratierna i västvärlden. Men så har det inte alltid varit. Vid sekelskiftet 1900 var Sverige ett av de fattigaste länderna i Europa och det fanns inte något socialt arbete eller någon socialpolitik att tala om.
Hur man skulle komma tillrätta med de många problem som knöts till industrialisering, urbanisering och stora ekonomiska och sociala klyftor i samhället engagerade filantroper, socialreformatorer och vetenskapsmän vid denna tid. Dessa aktörer började målmedvetet sluta sig samman i föreningar för att komma tillrätta med dåtidens sociala problem. Den viktigaste aktören var Centralförbundet för socialt arbete (CSA) som bildades 1903 och som snabbt kom att bli en paraplyorganisation för ett sjuttiotal medlemsföreningar. Flertalet föreningar hade kvinnor som medlemmar och många kvinnor kom att verka inom det sociala arbetet och socialpolitiken.
I denna antologi beskriver forskare från åtta olika discipliner framväxten av det moderna sociala arbetet och socialpolitiken under 1900-talet. En utveckling kantad av strider och maktkamp, segrar och förluster, över- och underordning, vetenskap och praktik, hjärta och hjärna, centralt och lokalt. Vidare ges också en beskrivning av hur det sociala arbetet och socialpolitiken kom att forma sig på ett sätt som skiljer sig jämfört med utvecklingen i många andra länder.
Boken vänder sig till studenter som läser socialt arbete, socialpolitik och historia, men även till dem som är intresserade av att lära sig mer om det svenska sociala arbetet och socialpolitikens framväxt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete och socialpolitik - - om Centralförbundet för socialt arbete och dess betydelse
  2. +
  3. Socialt arbete : en grundbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialt arbete : en grundbok av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Sune Sunesson, Marcus Knutagård (häftad).

Köp båda 2 för 964 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Socialt arbete och socialpolitik - - om C...