Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
442
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bastidas, Vladimir (förf.) / Grahn-Farley, Maria (förf.) / Gräns, Minna (förf.) / Hydén, Håkan (förf.) / Kleineman, Jan (förf.) / Reichel, Jane (förf.) / Samuelsson, Joel (förf.) / Schultz, Mårten (förf.) / Spaak, Torben (förf.) / Svensson, Eva-Maria (förf.) / Valguarnera, Filippo (förf.) / Wahlgren
Dimensioner
222 x 155 x 22 mm
Vikt
634 g
SAB
Oe:dd
ISBN
9789144116761
Juridisk metodlära (häftad)

Juridisk metodlära

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-08-20
413
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är det egentligen en jurist gör när hen ska lösa en juridisk fråga? Vilken metod används? Om du skulle fråga en jurist i dag om vad juridisk metod är, skulle du säkert få samma svar som det påstås att Sankt Augustinus gav när han fick frågan om vad tid är: "Om du inte frågar mig om vad tid är, så vet jag svaret; men om du frågar mig, så vet jag inte." Vad exakt är det då som juristen gör när hen tillämpar den juridiska metoden?
Det enkla svaret är att det beror på. Det finns nämligen inte endast en juridisk metod som en jurist kan använda sig av utan istället finns det en uppsjö olika argumentationslinjer till buds. Ibland är metoden styrd av frågan, ibland av valet av perspektiv på juridiken och dess funktion i samhället.
Juridisk metodlära syftar till att ge en grundläggande presentation av olika juridiska metoder och visa hur dessa kan användas för att få olika perspektiv och lösningar på juridiska frågeställningar. Kapitelvis redogör författarna för olika juridiska metoder och visar vilka möjligheter som öppnas med respektive metod. Ambitionen är att inspirera läsaren att fundera över alternativa argumentationslinjer för att angripa ett juridiskt problem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridisk metodlära
  2. +
  3. Rättsvetenskap för uppsatsförfattare : Ämne, material, metod och argumentat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rättsvetenskap för uppsatsförfattare : Ämne, ma... av Claes Sandgren (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »