Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-09-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 12 mm
Vikt
350 g
ISBN
9789144116860
Övningar i fastighetsrätt (häftad)

Övningar i fastighetsrätt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-09-04
312
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok innehåller övningsmaterial som är avsett att användas vid studier och träning i juridisk problemlösning i främst allmän fastighetsrätt. Boken tar upp ett antal rättsliga huvudproblem på det fastighetsrättsliga området såsom tillbehörsfrågor, överlåtelse av fast egendom, kontraktsbrott, sakrättsliga frågor, panträtt, nyttjanderätt, servitut, tomträtt, hyra, arrende, bostadsrätt, fastighetsbildning och gemensamma anläggningar, planfrågor samt frågor som berör fastighetsägarens miljöansvar.

Varje kapitel har inledande repetitionsfrågor och tillämpningsfrågor som har försetts med lösningsförslag. Som avslutning finns i kapitlen även några uppgifter utan lösningsförslag. Syftet är att dessa ska användas i lärarledd undervisning. Vissa kapitel innehåller även några korta rättsfallsreferat som kan användas vid rättsfallsseminarier eller vid självstudier. För att öka användbarheten i undervisning och självstudier har boken försetts med en avdelning med juridiska formulär. Tanken är att man ska kunna få olika fastighetsrättsliga dokument åskådliggjorda och även att utformningen av dessa dokument kan diskuteras vid lärarledda övningstillfällen.

Boken vänder sig till studenter på utbildningar med juridiska inslag som t.ex. fastighetsförmedlings- och mäklarutbildningar, fastighetsföretagarutbildningar, samhällsplanerarutbildningar samt juridiska grundkurser med fastighetsinriktning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övningar i fastighetsrätt
  2. +
  3. Fastighetsindelning och markanvändning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fastighetsindelning och markanvändning av Barbro Julstad (häftad).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna