Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2018-10-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 165 x 25 mm
Vikt
609 g
SAB
Vndp
ISBN
9789144116976
Prostitution : aktörerna, relationerna, omvärlden (kartonnage)

Prostitution : aktörerna, relationerna, omvärlden

Kartonnage Svenska, 2018-10-08
348
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Prostitution har en lång och kontroversiell historia. Hur man talat och skrivit om den har skiftat över tid. Det är en stark tes i boken att ämnet speglar övergripande och allmängiltiga frågor om kön och sexualitet, moral och omoral, ansvar och ansvarsfrihet. En bok om prostitution är således i djupaste mening en bok om samhället och mellanmänskliga relationer.

Författaren beskriver och analyserar sexhandelns olika aktörer och relationerna mellan dem: de som köper och säljer sex samt de som styr, kontrollerar och profiterar på verksamheten. Också politiken och samhällets lagar och interventioner sätts under lupp. Medan 1970-talet innebar genombrottet för ett stödjande och hjälpande angreppssätt med tonvikt på sociala missförhållanden som ligger bakom prostitutionen, skedde ett fokusskifte i slutet av 1990-talet genom den så kallade sexköpslagen. Sverige var först i världen med att instifta en sådan lag, som historiskt sett innebär en radikal omvärdering av synen på sexköparnas ansvar. Tillämpningen och effekterna av lagen samt huruvida den inneburit mer djupgående attitydförändringar till prostitution diskuteras.

Prostitution är en lärobok som vänder sig till studerande inom samhällsvetenskap, socialt arbete, juridik, polisvetenskap och medicin samt till yrkesutövare inom det sociala och vårdgivande fältet, men också till en intresserad allmänhet som önskar en djupare inblick i ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prostitution : aktörerna, relationerna, omvärlden
  2. +
  3. Bedöma och åtgärda fattigdom : om välfärdens skiljelinjer och samhällets yttersta skyddsnät

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bedöma och åtgärda fattigdom : om välfärdens sk... av Hans Swärd (häftad).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven-Axel Månsson