Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2017-02-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 7 mm
Vikt
189 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144116990
Föräldrar till barn med särskilda behov  : en kunskapsöversikt (häftad)

Föräldrar till barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt

Häftad Svenska, 2017-02-20
209
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Andelen personer med funktionsnedsättningar ökar hela tiden beroende på medicinsk-tekniska landvinningar, bättre levnadsförhållanden och en ökad livslängd. Sålunda ökar andelen anhöriga också i samma takt. I dag räknar man med att 20 procent av jordens befolkning har någon form av funktionsnedsättning och 180 miljoner av dem är barn under 18 år.

Att vara förälder till ett barn med en funktionsnedsättning är utmanande. Ofta har barnet omfattande omvårdnadsbehov dygnet runt och en stor vård- och omsorgsorganisation omkring sig som föräldrarna har ansvar för att samarbeta och samverka med. Föräldrarna kan få fysisk eller psykisk ohälsa och ekonomiska bekymmer på grund av barnets funktionsnedsättning. Många barn saknar av olika skäl möjlighet att flytta hemifrån när de fyller 18 år. Istället fortsätter många föräldrar att vårda sina barn med funktionsnedsättningar långt upp i åldrarna. Föräldrar till barn med särskilda behov beskriver föräldrarnas situation och tar helt och hållet sin utgångspunkt i aktuell publicerad forskning.

Boken kan med fördel användas på olika utbildningar med fokus på funktionsnedsättningar, t.ex. inom socialt arbete och vårdutbildningar. Den kan också läsas av alla som i sin familj och i sin omgivning kommer i kontakt med personer med funktionsnedsättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föräldrar till barn med särskilda behov  : en kunskapsöversikt
  2. +
  3. Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt om funktionsnedsättning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn med särskilda behov : en kunskapsöversikt ... av Ulrika Hallberg, Lillemor Hallberg (häftad).

Köp båda 2 för 552 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna