Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-01-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Mia Ruthman, Karin Ruthman
Originaltitel
Helsepedagogikk
Dimensioner
225 x 155 x 17 mm
Vikt
369 g
SAB
Vnaa
ISBN
9789144117041
Hälsopedagogik (häftad)

Hälsopedagogik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-01-15
284
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hälso- och sjukvården har de senaste årtiondena genomgått en utveckling mot att människor tar ett större ansvar för sin egen hälsa. Samtidigt ställs krav på att yrkesutövare i hälso- och sjukvården ska samarbeta med patienterna för att öka deras copingförmåga och förbättra deras hälsa. Denna interaktion innebär också att patienter och närstående deltar aktivt i det egna lärandet. I dag finns även en större öppenhet för likvärdigt samarbete inom vårdprofessionerna.
Hälsopedagogik innefattar allt som rör lärande, utveckling, undervisning och handledning när det gäller hälso- och sjukdomsrelaterade utmaningar. I boken behandlas hälsofrämjande åtgärder, empowermentidén och patienternas ökande kompetens samt hur hälsopedagogik organiseras och på vilka arenor man möter ämnet. Boken beskriver kommunikationsmetoder, bedömningsgrunder för undervisningen samt ett antal interventioner.
Boken vänder sig till studerande på vårdutbildningar samt till yrkesutövare som har patient- och närståendeundervisning som en del av sitt arbete i såväl sjukhusbaserad vård som i kommunal hälso- och sjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsopedagogik
 2. +
 3. Smärta och smärtbehandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smärta och smärtbehandling av Mads Werner, Ido Leden (inbunden).

Köp båda 2 för 1169 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sidsel Tveiten

 • Yrkesmässig handledning : mer än ord

  Sidsel Tveiten

  Femte upplagan av Yrkesmässig handledning är uppdaterad med den senaste forskningen om handledning. En ny metod för reflektion och handledning i tvärprofessionella sammanhang beskrivs i del två. Boken är också uppdaterad med flera nya case, reflek...

 • Omvårdnadsteorier : analys och utvärdering

  Marit Kirkevold, Sidsel Tveiten

  Omvårdnadsteorier - analys och utvärdering beskriver omvårdnadens teoretiska utveckling, analyserar ett urval omvårdnadsteorier och presenterar ett analysinstrument som kan användas för att förstå och värdera teoretiska arbeten i ämnet. Syftet är ...