Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Björkvall, Anders (förf.) / Westberg, Gustav (förf.)
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
362 g
ISBN
9789144117089
Design för lärande Historia - Medeltiden som exempel (häftad)

Design för lärande Historia - Medeltiden som exempel

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-12
330
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Bokens huvudförfattare: Eva Insulander, fil. dr och docent i didaktik samt lektor vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet. Fredrik Lindstrand, fil. dr i didaktik och professor i medieteori med inriktning mot bildpedagogik vid Institutionen för Bild- och Slöjdpedagogik, Konstfack. Staffan Selander, fil. dr och docent i pedagogik samt Sveriges förste professor i didaktik vid dåvarande Lärarhögskolan i Stockholm. Han är nu senior professor i didaktik vid Institutionen för data- och systemvetenskap, Stockholms universitet.

Design för lärande - historia

Medeltiden som exempel

Medeltiden är en epok som har avsatt många olika avtryck också i vår tid, inte minst som en mytomspunnen inspirationskälla. Detta gestaltas på många vis, bland annat i romaner, filmer, tv-serier, spel, lajv och arrangemang som "Medeltidsveckan" eller Nordisk festival för medeltida musik. Bruket av medeltiden säger därför också något väsentligt om vår egen tid, och blir ett intressant "nyckelhål" för att förstå både vilken bild vi skapar av oss själva och vilken bild vi skapar om en historisk epok.

I den här boken söker vi svar på frågor som: Hur gestaltas och används medeltiden i olika sammanhang? Vilka aspekter lyfts fram som centrala, och vilka tonas ner? Dessa frågor rör historiebruk och historiemedvetande, som ju också är centralt för skolans undervisning. Därför vill vi också se närmare på hur medeltiden representeras (multimodalt) och bearbetas i förskolans och skolans värld jämfört med hur medeltiden tar gestalt i andra sammanhang.

Boken - med fokus på design för och design i lärande - vänder sig till lärarutbildning och lärarfortbildning, men också till studerande i pedagogik och didaktik såväl som studerande inom andra discipliner som intresserar sig för hur kunskap gestaltas och används i olika sammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Design för lärande Historia - Medeltiden som exempel
  2. +
  3. Utbildningsvetenskap för förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utbildningsvetenskap för förskolan av Bim Riddersporre, Sven Persson, Karin Alnevik, Thom Axelsson, Elisabeth Björklund (inbunden).

Köp båda 2 för 800 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »