Mellan hälsa och ohälsa : ett livsloppsperspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Vna
ISBN
9789144117171
Mellan hälsa och ohälsa : ett livsloppsperspektiv (häftad)

Mellan hälsa och ohälsa : ett livsloppsperspektiv

Häftad,  Svenska, 2018-04-17
355
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mellan hälsa och ohälsa : ett livsloppsperspektiv Kan levereras innan julafton
Den här boken handlar om hälsa och ohälsa - och om de mångtydiga mellanrum som finns mellan dessa tillstånd. Människors erfarenheter av att få en viss sjukdom, eller att leva med en specifik sjukdom har fått allt större uppmärksamhet. Mindre intresse har hittills riktats mot hur individens liv över tid kan rymma olika tillstånd av hälsa och ohälsa. För en fördjupad förståelse av hälsans och ohälsans innebörder finns därför skäl att undersöka hur människor lever med både hälsa och ohälsa över livsloppet.

I bokens kapitel presenteras studier av olika mellanrum mellan hälsa och ohälsa under skilda faser av livet. Utgångspunkten är ett livsloppsperspektiv som med hjälp av olika tidsbegrepp riktar sökarljuset mot tiden före och efter sjukdom liksom mot tiden emellan. Ljuset riktas också mot förväntningar på framtiden, och mot den tid som gått och tid kvar i livet - liksom mot den rådande tidsandan med dess syn på frisk eller sjuk. Avsikten är att därmed sätta in hälsan och ohälsan i det större sammanhang som utgörs av livsloppet som helhet. Mellan hälsa och ohälsa. Ett livsloppsperspektiv riktar sig främst till högskoleutbildningar inom samhälls- och beteendevetenskap, liksom vård och omsorg samt till yrkesverksamma inom dessa områden - och till en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan hälsa och ohälsa : ett livsloppsperspektiv
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna