Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Engdahl, Oskar (förf.) / Gunnarsson, Andreas (förf.) / Hagen, Niclas (förf.) / Hammer, Marie (förf.) / Kasperowski, Dick (förf.) / Lagerlöf, Hannes (förf.) / Larsson, Bengt (förf.) / Petersson, Jesper (förf.) / Pettersson, Jane (förf.) / Söderberg, Johan (förf.) / Thörn, Håkan (förf.) / Weichselbrau
Illustratör/Fotograf
Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
225 x 150 x 15 mm
Vikt
385 g
ISBN
9789144117249
Vetenskapligt medborgarskap (häftad)

Vetenskapligt medborgarskap

Häftad, Svenska, 2019-05-02

Slutsåld

Dagens kunskapssamhälle präglas av en dubbelhet. Mer specialiserad kunskap skapar skillnader mellan experter och icke-experter. Den ökade specialiseringen har uppmärksammats som ett demokratiproblem, med risk för expertstyre och teknokrati. Samtidigt är allt fler medborgare högutbildade och dagens digitaliserade samhälle gör det lättare för fler att delta i både kunskapsproduktion och spridning av kunskap.

Vetenskapligt medborgarskap bygger på pågående forskning och illustrerar med hjälp av empiriska fall vilken roll medborgare får i relation till expertkunskaper som ofta är vetenskapligt grundade. Medborgare kan förväntas vara passiva, de kan vara föremål för utbildningsinsatser, bjudas in som medaktörer i kunskapsproduktion, eller bidra med alternativa kunskaper och relevanta kritiska röster.

Boken vänder sig till alla som är intresserade av den breda frågeställningen om hur medborgarskapet förändras i relation till att vårt samhälle blir ett allt tydligare kunskapssamhälle. Den passar också bra för studerande som i sina utbildningar och kommande yrkesliv behöver förhålla sig till frågor som rör expertis och breddat medborgardeltagande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »