Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2016-10-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 155 x 10 mm
Vikt
426 g
SAB
Oaa
ISBN
9789144117256
Så mäts socialt hållbart värdeskapande (inbunden)

Så mäts socialt hållbart värdeskapande

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2016-10-31
222
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Förväntningarna och kraven ökar på att organisationer ska säkerställa en verksamhet och affärsmodell som bidrar till ett hållbart värdeskapande. Detta gäller oavsett om det handlar om företag, kommuner, ideella organisationer eller sociala entreprenörer. Den här boken ger ett konkret verktyg för att utvärdera effekter och värdeskapande i syfte att arbeta effektivt och överträffa förväntningarna.

Med hjälp av SROI-metodiken och den så kallade värdeskapandekedjan går det att mäta, följa upp och utvärdera hur verksamheten skapar konkreta värden - socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Värdeskapandekedjan bidrar till att skapa underlag som vägleder beslutsfattare mot en ökad resurseffektivitet och ett hållbart värdeskapande.

Boken lyfter även fram potentialen i att kombinera affärsnytta med sam- hällsnytta. Det kräver i sin tur att organisationer kan mäta samhällsnytta på ett konkret sätt, precis som affärsnytta kan fångas in med ekonomiska mått som kostnadsbesparingar, överskott och investeringar. I boken lotsas läsaren genom beskrivningar av värdeskapandekedjans sex komponenter - resurser, aktiviteter, prestationer, effekter, påverkan och värdeskapande - och dess relaterade mätverktyg. Dessutom presenteras praktiska exempel från olika organisationer och konkreta tips för att ut värdera och precisera verksamhetens hållbara värdeskapande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så mäts socialt hållbart värdeskapande
  2. +
  3. Utanförskapets pris : en bok om förebyggande sociala investeringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utanförskapets pris : en bok om förebyggande so... av Ingvar Nilsson, Anders Wadeskog, Lena Hök, Nima Sanandaji (inbunden).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna