Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Lena Lyons, Jan Funke
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
393 g
ISBN
9789144117300
Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende (häftad)

Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-08-16
463
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Alla vet att missbruk och beroende av alkohol, narkotika och tobak är stora folkhälsoproblem. Betydligt mindre känt är hur snabbt forskningen gått framåt på dessa områden. I dag vet forskarna mycket mer än för bara några årtionden sedan, både om beroendemekanismerna i hjärnan och om effektiv behandling och förebyggande arbete.
I boken möter vi i inträngande intervjuer med både ledande forskare, behandlare och människorna det i grund och botten handlar om. Vetenskapliga fakta görs levande med gripande berättelser om människor som själva kämpar med missbruk - det gör den här boken unik. Kombinationen skapar en helhetsbild som ger en djup förståelse för beroendefrågorna.
Denna upplaga är uppdaterad med bland annat ett långt, nyskrivet inledningskapitel, som går igenom hur kunskaperna inom olika delar av beroendeområdet har utvecklats de senaste femton åren.
Marie Åsberg, senior professor i psykiatri vid Karolinska institutet, skriver i sitt förord till den nya upplagan: "Det är svårt att tänka sig något mer lättbegripligt och stimulerande sätt att hålla sig à jour med en spännande utveckling än att ta del av denna uppdaterade version av Kidnappad hjärna."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Miki Agerberg