Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 14 mm
Vikt
393 g
ISBN
9789144117300
Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende (häftad)

Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-08-16
348
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla vet att missbruk och beroende av alkohol, narkotika och tobak är stora folkhälsoproblem. Betydligt mindre känt är hur snabbt forskningen gått framåt på dessa områden. I dag vet forskarna mycket mer än för bara några årtionden sedan, både om beroendemekanismerna i hjärnan och om effektiv behandling och förebyggande arbete.

I boken möter vi i inträngande intervjuer med både ledande forskare, behandlare och människorna det i grund och botten handlar om. Vetenskapliga fakta görs levande med gripande berättelser om människor som själva kämpar med missbruk - det gör den här boken unik. Kombinationen skapar en helhetsbild som ger en djup förståelse för beroendefrågorna.

Denna upplaga är uppdaterad med bland annat ett långt, nyskrivet inledningskapitel, som går igenom hur kunskaperna inom olika delar av beroendeområdet har utvecklats de senaste femton åren.

Marie Åsberg, senior professor i psykiatri vid Karolinska institutet, skriver i sitt förord till den nya upplagan: "Det är svårt att tänka sig något mer lättbegripligt och stimulerande sätt att hålla sig ā jour med en spännande utveckling än att ta del av denna uppdaterade version av Kidnappad hjärna."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och beroende
 2. +
 3. Återfallsprevention : färdighetsträning vid missbruk och beroende av alkohol, narkotika och läkemedel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återfallsprevention : färdighetsträning vid mis... av Lars Saxon, Peter Wirbing (häftad).

Köp båda 2 för 665 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Miki Agerberg

 • Ut ur mörkret : en bok om depressioner

  Miki Agerberg

  Depression är en av våra stora folksjukdomar. Ändå omges den fortfarande av ett mörker av tystnad, okunnighet och fördomar. Trots att det finns effektiva behandlingsmetoder, gör detta mörker att många av dem som drabbas inte söker eller inte får h...

 • Fetma : en global epidemi

  Miki Agerberg

  Fetma och övervikt utgör ett snabbt växande hälsoproblem. Det finns knappt något land i världen där inte fetma och övervikt nu ökar dramatiskt. Det handlar om en global fetmaepidemi, och den drabbar inte bara den rika västvärlden utan också de fat...

Bloggat om Kidnappad hjärna - En bok om missbruk och...