Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
114
Utgivningsdatum
2018-02-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
181 g
SAB
Eabx
ISBN
9789144117362
Digitalisering, literacy och multimodalitet (häftad)

Digitalisering, literacy och multimodalitet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-02-19
277
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Elevernas digitala kompetens i skolans olika ämnen betonas starkt i de reviderade läroplanerna från 2017, och digitaliseringens betydelse för lärande är en nyckelfråga för lärare, skolledare och samhället i stort. Men vad innebär digitaliseringen i skolan? Hur kan den bli en del av elevernas literacyutveckling? Och vad kan de ökade möjligheterna att uttrycka sig multimodalt betyda för elevernas lärande och lärarens undervisning? Författarna resonerar kring digitaliseringen av skolan och tar upp såväl potentiellt positiva som negativa aspekter. De sätter teorier kring digitalisering och dess inverkan på mänsklig kommunikation i relation till läsande, skrivande och samtalande samt diskuterar hur olika modaliteter - bilder, ljud, text - kan samverka i klassrumsarbete och undervisning.

För att ge en tydlig bild av vad digitaliseringen kan innebära för lärarens planering, genomförande av undervisningen och efterarbete ges konkreta exempel från ämnena svenska och historia i gymnasiets årskurs 1. Digitalisering, literacy och multimodalitet vänder sig till en bred grupp av lärare och lärarstudenter med intresse för digitaliseringens möjligheter och utmaningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Digitalisering, literacy och multimodalitet
  2. +
  3. Det rutiga klassrummet - Serier, multimodalitet och litteracitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det rutiga klassrummet - Serier, multimodalitet... av Lars Wallner (häftad).

Köp båda 2 för 531 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Digitalisering, literacy och multimodalitet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inget man inte läst tidigare
    -, 17 september 2018

    Riktar sig mot den äldre generationens lärare som inte har utvecklat en digital kompetens själva. Förespråkar i mångt och mycket ett analogt sätt att använda digitala verktyg snarare än ett mer innovativt och kreativt arbetssätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna