På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Martin, Jens (form)
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
412 g
SAB
Ohe-c
ISBN
9789144117423
Diskrimineringslagen : från princip till praktik (häftad)

Diskrimineringslagen : från princip till praktik

Häftad, Svenska, 2017-01-16
272
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december kl. 22:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Diskrimineringslagen - från princip till praktik beskriver den värdemässiga grunden för dagens svenska diskrimineringslagstiftning och visar att begreppet diskriminering rymmer ett flertal olika dimensioner, såsom känslor, levda erfarenheter, normer och juridiska ramar. Utöver att presentera den lagstiftning som ska motverka diskriminering syftar denna bok till att normkritiskt och tvärvetenskapligt föra samman strukturella, juridiska och praktiska perspektiv och exempel på diskriminering.

Boken tar sin utgångspunkt i de sju diskrimineringsgrunder som ryms inom den svenska civilrättsliga diskrimineringslagen. Parallellt med genomgången av lagstiftningen och de värdemässiga grunderna beskrivs olika diskrimineringsärenden som behandlats i domstol. Boken innehåller även generella exempel och övningsfrågor. Denna andra upplaga omfattar även de nya regler om aktiva åtgärder som kom 2017.
Diskrimineringslagen - från princip till praktik riktar sig till studenter som läser kurser som behandlar diskrimineringsfrågor. Den är även lämplig för yrkesverksamma inom de områden som berörs av diskrimineringslagen, såsom skola, hälso- och sjukvård och socialtjänst samt för personer med personalansvar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diskrimineringslagen : från princip till praktik
  2. +
  3. Anställningsförhållandet : inledning till den individuella arbetsrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anställningsförhållandet : inledning till den i... av Kent Källström, Jonas Malmberg (häftad).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Diskrimineringslagen : från princip till ...