Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2017-01-20
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 7 mm
Vikt
192 g
SAB
Qadd-ae
ISBN
9789144117737
Ekonomin i EU (häftad)

Ekonomin i EU

Häftad Svenska, 2017-01-20
269
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I denna femte upplaga av standardverket Ekonomin i EU beskrivs de stora dragen i samtliga medlemsländers ekonomi, huvudsakligen med hjälp av nationalräkenskapsdata. Boken klargör också innebörden i BNP och andra nationalräkenskapsbegrepp och visar hur dessa hänger samman.

BNP per invånare är två eller tre gånger större i de flesta gamla EU-länder än i de länder som tillkommit på 2000-talet. Om man delar upp BNP på olika producerande sektorer ser man att tjänstesektorn är störst i alla EU-länder. Användningen av BNP domineras av konsumtionen, som är ungefär fyra gånger så omfattande som investeringarna. Utrikeshandeln är relativt sett viktigare för små länder som Luxemburg och Malta än för stora. Inkomsterna och priserna i EU behandlas också, liksom befolkningsstrukturen och arbetsmarknaden. Boken avslutas med ett kapitel om framväxten av euron och de institutioner som skapats för att hantera den gemensamma penningpolitiken.
Ekonomin i EU vänder sig främst till studenter på universitet och högskolor, men kan med fördel även användas som uppslagsverk för den som arbetar med eller är intresserad av EU-frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ekonomin i EU
  2. +
  3. Marknad och politik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marknad och politik av Lars Hultkrantz, Pär Österholm (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ekonomin i EU