Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2017-11-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789144117744
Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar (häftad)

Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-11-06
388
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Mentaliseringsbaserad terapi är en av få evidensbaserade behandlingsmetoder för svåra psykiska tillstånd hos ungdomar. Behandlingen bygger på kunskap från neuropsykologi, utvecklingspsykologi, anknytningsteori och social kognition. Detta är den första svenska boken om mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar. Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar riktar sig till studenter såväl som till erfarna kliniker som möter ungdomar med psykisk ohälsa i sitt arbete. Nybörjaren får en gedigen genomgång av behandlingsmodellen och interventioner som är direkt tillämpbara i arbetet. De som redan har kunskap om mentaliseringsbaserad terapi får en fördjupning av sin kunskap i linje med den senaste forskningen. Läsaren ges en fördjupad förståelse för hur psykisk ohälsa utvecklas hos ungdomar och hur mentaliseringsperspektivet kan underlätta vid bedömning, diagnostisering och ställningstagande till behandling. Boken ger också handfasta råd för hur man kan arbeta med några av de svåraste situationerna man kan ställas inför som behandlare i arbetet med ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Fördjupande fakta och konkreta råd varvas med kliniska exempel för att läsaren ska kunna tillämpa teorin och interventionerna direkt i sitt kliniska arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Okej grundbok
  Jonas Sohl, 26 oktober 2020

  Boken beskriver mentalisering på ett grundläggande sätt. Om man vill ha en introduktion eller söker böcker till grundutbildning passar den bra. Upplever att den saknar djup och beskrivningar på hur arbetet kan utföras för att ge något för den yrkesverksamma behandlaren.

 2. Mycket bra bok!
  Lena, 19 augusti 2020

  Fantastiskt välskriven och otroligt pedagogisk med alla de exempel som följer med boken. En mycket bra bok som jag rekommenderar!

 3. Rekommenderas!
  Sofia, 14 december 2017

  Intressant, välskriven och väldigt användbar om man jobbar med terapier, även med vuxna. Hjälpsamt med många konkreta exempel. Rekommenderas varmt!

 4. Läsvärd för alla som jobbar med ungdomar/familjer
  E-HE, 13 december 2017

  Användbar bok om man jobbar med ungdomar/familjer. Gediget intro med teori/vetenskaplig förankring, många exempel från den kliniska vardagen och "hands on" när det gäller bemötande, interventioner och råd för hur man kan hantera svåra situationer som uppstår när man jobbar med ungdomar med psykisk ohälsa. Skulle säga att boken lämpar sig bra för t.ex personal inom BUP, ungdomsmottagning, socialtjänst eller liknande.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna