Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2017-11-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
473 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789144117744
Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar (häftad)

Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2017-11-06
326
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mentaliseringsbaserad terapi är en av få evidensbaserade behandlingsmetoder för svåra psykiska tillstånd hos ungdomar. Behandlingen bygger på kunskap från neuropsykologi, utvecklingspsykologi, anknytningsteori och social kognition. Detta är den första svenska boken om mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar. Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar riktar sig till studenter såväl som till erfarna kliniker som möter ungdomar med psykisk ohälsa i sitt arbete. Nybörjaren får en gedigen genomgång av behandlingsmodellen och interventioner som är direkt tillämpbara i arbetet. De som redan har kunskap om mentaliseringsbaserad terapi får en fördjupning av sin kunskap i linje med den senaste forskningen. Läsaren ges en fördjupad förståelse för hur psykisk ohälsa utvecklas hos ungdomar och hur mentaliseringsperspektivet kan underlätta vid bedömning, diagnostisering och ställningstagande till behandling. Boken ger också handfasta råd för hur man kan arbeta med några av de svåraste situationerna man kan ställas inför som behandlare i arbetet med ungdomar som lider av psykisk ohälsa. Fördjupande fakta och konkreta råd varvas med kliniska exempel för att läsaren ska kunna tillämpa teorin och interventionerna direkt i sitt kliniska arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar
 2. +
 3. Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykisk ohälsa hos barn och ungdomar av Anne-Liis Von Knorring (inbunden).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungdomar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Sofia, 14 december 2017

  Intressant, välskriven och väldigt användbar om man jobbar med terapier, även med vuxna. Hjälpsamt med många konkreta exempel. Rekommenderas varmt!

 2. Läsvärd för alla som jobbar med ungdomar/familjer
  E-HE, 13 december 2017

  Användbar bok om man jobbar med ungdomar/familjer. Gediget intro med teori/vetenskaplig förankring, många exempel från den kliniska vardagen och "hands on" när det gäller bemötande, interventioner och råd för hur man kan hantera svåra situationer som uppstår när man jobbar med ungdomar med psykisk ohälsa. Skulle säga att boken lämpar sig bra för t.ex personal inom BUP, ungdomsmottagning, socialtjänst eller liknande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Mentalisering och psykisk ohälsa hos ungd...