Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2017-02-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
213 x 143 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Oabb
ISBN
9789144117997
Attraktiva platser bortom urbanisering och tillväxt : en studie av hållbar utveckling (häftad)

Attraktiva platser bortom urbanisering och tillväxt : en studie av hållbar utveckling

Häftad Svenska, 2017-02-10
340
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Urbanisering är en mångfacetterad process som omfattar befolknings struktur, företagande, myndighetslokalisering, handel, medie bevakning, kulturliv och kommunal service. Allt detta urbaniseras såväl av stat och regioner som av kommunerna själva genom att de centraliserar verksamheter, ofta som en följd av svag ekonomi och minskat invånar antal. Men det ogillas när man själv drabbas.

Författarna kartlägger urbaniseringens effekter för kommuner av olika storlek och diskuterar kommuners livskraft med hållbarhet som utgångspunkt. Kommuner med tillräcklig kritisk massa blir nav dit invånare och entreprenörer vänder sig för att handla, socialisera och arbeta. Mindre kommuner utan kritisk massa satsar på samarbete, helst med grannkommuner med en bättre position än de själva har. En ökad mängd aktiviteter åläggs kommunerna, vilket de ofta ser som ett problem - men det innebär snarare en möjlighet eftersom det visar att kommunerna är viktiga.

Boken vänder sig till alla som har ett intresse av att kommuner själva och tillsammans skapar attraktivitet som når bortom sär intressen och kortsiktiga överväganden. Två problem här är mediebilden av små kommuner samt tillväxt som självklar indikation på kommunens attraktivitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Attraktiva platser bortom urbanisering och tillväxt : en studie av hållbar utveckling
  2. +
  3. Kompensationsåtgärder vid exploatering i kultur- och naturmiljöer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kompensationsåtgärder vid exploatering i kultur... av Benjamin Grahn Danielson, Magnus Rönn, Stig Swedberg (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna