Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-02-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Susanne Uhler
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
289 g
ISBN
9789144118277

Förskolans arbete med tidig litteracitet - - på barns villkor

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-02-14
329
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I tidig litteracitet är utgångspunkten det muntliga språket. Det gäller att lära sig ord, formulera meningar, förmedla budskap till andra och inte minst att förstå vad andra talar om och är intresserade av. Det är språkliga kunskaper som barn har stor glädje av när de leker med varandra, utforskar spännande saker och deltar i olika aktiviteter.

Att tillägna sig ett rikt muntligt språk under åren i förskolan är en krävande lärprocess. Barn lär sig språk bäst när de får tala om teman som engagerar dem tillsammans med förskolepersonal som de har goda och trygga relationer till. Det är därför av avgörande betydelse att förskolepersonalen fångar upp vad barnen är intres serade av och kan avgöra vilket slags språkligt stöd olika barn har störst fördel av att få. Förskolans arbete med tidig litteracitet är ett resultat av författarens forskningsprojekt med fokus på kunskaper som är centrala för att stödja barns tillägnande av tidig litteracitet. Boken innehåller en mängd praktiska råd om hur förskolan kan planera för och stimulera till språkligt samspel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans arbete med tidig litteracitet - - på barns villkor
  2. +
  3. Förskolepocket Värt att veta om språkstörning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolepocket Värt att veta om språkstörning av Anna Eva Hallin, Christina Reuterskiöld (häftad).

Köp båda 2 för 485 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liv Gjems