Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
550
Utgivningsdatum
2017-01-02
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Larsson Ivanov, Oskar (förf.)
Dimensioner
221 x 155 x 25 mm
Vikt
971 g
SAB
Ppb
ISBN
9789144118369
Byggkonstruktion (häftad)

Byggkonstruktion

Häftad Svenska, 2017-01-02
528
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Byggkonstruktion är kunskapen om hur man kan förvissa sig om att ett byggnadsverk är tillräckligt säkert och beter sig acceptabelt ur ett brukarperspektiv. De påfrestningar som byggnaden utsätts för skall inte överstiga den kapacitet ett visst material med en viss geometri har.

Denna bok behandlar grundläggande konstruktionsteknik med inriktning mot byggnader och anläggningar. Inledningsvis beskrivs principer för bärande konstruktioners säkerhet och funktion samt de vanligaste bärande elementen i byggnadsstommar, samt olika stabiliseringsmetoder för stommar. Vidare redovisas grundläggande egenskaper hos konstruktionsmaterialen stål, trä och betong. Dimensionering i brottgränstillståndet av konstruktionselement behandlas kapitelvis med avseende på böjmoment, tvärkraft, normalkraft samt kombination av normalkraft och moment.
Varje kapitel inleds med en generell metodbeskrivning varefter vart och ett av de tre materialen behandlas och likheter och olikheter mellan dessa belyses. Framställningen är så långt möjligt gjord utan referens till nu gällande norm. Dimensionering i bruksgränstillståndet beskrivs enligt samma principer. Även konstruktiv utformning och brandsäkerhet hos konstruktioner behandlas.

Boken vänder sig i första hand till studenter på de tekniska högskolornas program för väg- och vattenbyggnad, samhällsbyggnad samt bygginriktningar på högskolornas ingenjörslinjer. Förkunskaper i grundläggande byggnadsmekanik är nödvändiga.
Den tredje upplagan är baserad på Eurokod med nationella val enligt Boverkets EKS 10. Avsnitt om konstruktioner för större spännvidder har tillkommit liksom förenklade metoder för dimensionering av normalkrafts- och momentbelastade stålelement samt momentbelastat betongtvärsnitt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Byggkonstruktion
  2. +
  3. Bygga hus : illustrerad bygglära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga hus : illustrerad bygglära av Bengt Strandberg, Fredrik Lavén (häftad).

Köp båda 2 för 874 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Timber Engineering

    Sven Thelandersson, Hans J Larsen

    Timber construction is one of the most prevalent methods of constructing buildings in North America and an increasingly significant method of construction in Europe and the rest of the world. Timber Engineering deals not only with the structural a...

Bloggat om Byggkonstruktion