Medicin och Kliniska färdigheter - paket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-01-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 180 x 60 mm
Vikt
2620 g
ISBN
9789144118659
Medicin och Kliniska färdigheter - paket (häftad)

Medicin och Kliniska färdigheter - paket

Häftad Svenska, 2017-01-20
1357
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett paket med grundläggande medicinsk kunskap och kliniska färdigheter för läkarstudenter i grundutbildningen. Paketet innehåller Medicin och Kliniska färdigheter.

MEDICIN

Medicin omfattar internmedicinsk kunskap som rör diagnostik samt principer för behandling och uppföljning. Boken beskriver de patientproblem inom det internmedicinska området som den legitimerade läkaren ska kunna handlägga. För att skapa förståelse för hur de olika sjukdomarna uppkommer, presenterar sig kliniskt och utvecklas över tid har stor vikt lagts vid beskrivningen av bakomliggande patofysiologiska mekanismer.

Överblicksbilder sammanfattar de största och mest centrala aspekterna. Fallbeskrivningar exemplifierar hur en erfaren läkare skapar och prövar hypoteser inför beslut om diagnostik och behandling. Även om internmedicinens tyngdpunkt ligger på långvariga sjukdomsprocesser, är den kliniska värderingen och handläggningen av akuta komplikationer och akut debuterande symtom av stor betydelse.

På bokens webbplats finns sammanfattningar, självtestfrågor och hänvisningar till fördjupningslitteratur. De ökar bokens användbarhet både för självstudier och för diskussioner i grupp.

KLINISKA FÄRDIGHETER

Denna bok behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet och fysikalisk undersökning så som dessa moment används i modern sjukvård, den kliniska beslutsprocessen och de faktorer som påverkar förhållandet mellan patient och läkare. Boken visar också hur anamnes och status används för att skapa och pröva hypoteser, bl.a. genom att varje kapitel knyts till konkreta kliniska problem.
I denna tredje upplaga har samtliga kapitel uppdateras. Ett helt nyskrivet kapitel om munhålan har tillkommit och kapitlet om rörelseapparaten har kompletterats med ortopedisk undersökningsteknik. Kapitlet om läkarsamtalet har delats i två delar: den ena delen beskriver den medicinska intervjun, anamnesen, och den andra beskriver informationssamtalet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medicin och Kliniska färdigheter - paket
  2. +
  3. Medicin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicin av Stefan Lindgren, Anna Engström-Laurent, Kristjan Karason, Eva Tiensuu Janson (inbunden).

Köp båda 2 för 2625 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Medicin och Kliniska färdigheter - paket