Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
683
Utgivningsdatum
2017-03-03
Upplaga
9
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 120 x 33 mm
Vikt
1100 g
SAB
Ic,Ppba
ISBN
9789144118673
Arkitektens handbok 2017 (häftad)

Arkitektens handbok 2017

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2017-03-03
493
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
2017 års upplaga innehåller ett helt nytt kapitel med rubriken Rummet och rummets föremål. Här finns basdata som hör till inredningsarkitektens fält: fler användbara mått, möblers sammansättningar, finsnickeri, textilier, akustik, belysning och rummets helhetsverkan. Kapitlet är författat av arkitekten SIR/MSA Karin Nyrén. Mycket av hennes kunskaper har även kompletterat avsnitt i övriga kapitel, vilket gör att 2017 års upplaga har stuvats om ganska rejält.

Arkitektens handbok är en sammanställning av de basfakta som arkitekten och byggandet behöver. Den är systematiserad och illustrerad på ett sätt som är enkelt att hantera och den innehåller ett fylligt register med begreppsförklaringar. Boken säger inte hur man ska rita hus och parker eller inreda rum men den ger basinformationen och är ett praktiskt hjälpmedel för den som planerar, ritar, bygger, förvaltar och använder byggnaderna och landskapet.
Arkitektens handbok är framtagen både för arkitekter och för alla andra i byggprocessen, som tekniska konsulter, ingenjörer, förvaltare och andra som upprättar, tolkar eller kommer i kontakt med ritningar och andra byggbeskrivningar.

Boken är skriven och illustrerad av arkitekterna (SAR/MSA) Anders Bodin, Jacob Hidemark, Martin Stintzing och Sven Nyström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arkitektens handbok 2017
  2. +
  3. Byggnadsmaterial - Uppbyggnad, tillverkning och egenskaper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsmaterial - Uppbyggnad, tillverkning och... av Per Gunnar Burström (kartonnage).

Köp båda 2 för 1036 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Helgo Zettervalls arkitektur

    Anders Bodin

    Han var en av de största svenska arkitekterna. Professor, kulturpersonlighet, en man i staten. Helgo Zettervall (18371907) är kanske mest känd för sina kyrkobyggen men ritade även offentliga byggnader, villor och boställen. Denna bok är uppdelad i...

Bloggat om Arkitektens handbok 2017